Halloweenin vietto on meillä hyvin vähäistä, ellei täysin olematonta. En ole oikein päässyt ideaan mukaan ja vielä vähemmän minua innostaisi ostaa kaupoista Halloween-krääsää, jota kuun vaihteessa tulvii joka paikassa. Sen sijaan teemaan liittyvät herkut innostavat, etenkin periamerikkalainen kurpitsapiirakka, jota pitää kerran vuodessa saada.
Sitä meinasin teillekin tarjota, mutta sitten silmiini osui Kiusauksessa-blogin ohje kurpitsapiirakan ja suklaisen brownien yhdistelmästä, joka blogin mukaan on kuuminta hottia nyt Amerikassa. Kurpitsapiirakan jujunahan ovat jouluiset mausteet, kuten kaneli, inkivääri ja neilikka, ja kun ne yhdistää tuhtiin suklaataikinaan, yhdistelmä on aikamoisen hyvä. Näitä siis leivottiin tänä Pyhäinpäivänä, ja tulos oli aivan mahtava! Pitkästä aikaa tuli tehtyä sellaista herkkua, että kuola valuu vieläkin pelkästä ajatuksesta kielen päällä. Lupaathan, että kokeilet!
Koska leivonnaiset olivat menossa tuliaisina Halloween-naamiaisiin, koristelin ne verisillä sormilla. Vuosia sitten sain maistaa näitä sormenpäitä ystäväni luona ja nyt uskaltauduin räpeltämään niitä myös itse Omar-karkkeja muovaillen. Helppoa ja riittävän yksinkertaista askartelua myös minulle. Sen sijaan alla olevasta kurpitsalyhdystä kaikki kunnia menee Maltaalle. Happy Halloween!
Pumpkin Pie Brownie
Brownietaikina:
115 g voita
150 g suklaata
2 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
Kurpitsatäyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kurpitsasosetta
2 kananmunaa
¾ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa
Aloita kurpitsasoseen valmistuksesta. Halkaise kurpitsa ja koverra sisältä pois siemenet ja höttöinen rihmasto. Pilko paloiksi ja kuori lohkot. Keitä lohkoja vartin verran tai kunnes ne tuntuvat haarukalla pistettäessä pehmeiltä.
Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella. Anna soseen jäähtyä. Ota soseesta erilleen kolme desiä ja käytä loppu vaikkapa sosekeittoon.
Tee brownie-taikina. Sulata voi ja paloiteltu suklaa mikrossa ja anna hiukan jäähtyä. Lisää joukkoon sokerit ja sekoita. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden suklaa-voiseokseen.
Tee seuraavaksi kurpitsatäyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon kurpitsasose ja muut aineet. Laita suorakaiteen muotoisen uunivuoan (n. 25 x 35 cm) pohjalle leivinpaperi ja kaada päälle brownietaikina. Lusikoi päälle kurpitsatäyte ja tasoita pinta. Nostele brownietaikinaa hiukan kurpitsatäytteen päälle lusikalla, jotta täytteet sekoittuvat kauniisti.
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkkaile paistoa ja ota tarvittaessa aiemmin pois; paistos saa jäädä mehevän kosteaksi sisältä.
Anna jäähtyä ja leikkaa sitten neliöiksi.
Veriset sormet
1 pss Omar-karamelleja
mantelilastuja
punaista elintarvikeväriä
Kuori karamellit kääreistään ja laita muutama karkki kerrallaan kulhoon. Mikrota kymmenen sekunnin ajan, jotta massa pehmenee, mutta ei tule vielä tulikuumaksi.
Pyöritä massasta käsissäsi sormen muotoinen pötkö. Paina lusikalla toiseen päähän kynnen kolo ja laita yksi mantelilastu siihen. Painele veitsellä tai cocktail-tikulla sormeen juovia ja "revi" toista päätä hiukan, jotta sormi näyttää katkaistulta.
Kasta lopuksi katkaistu pää punaiseen elintarvikeväriin. Hrr!
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti