keskiviikko 8. syyskuuta 2021

Pellillinen sienipiirakkaa

Mitkähän lie juhlat/illanistujaiset olivat tulossa, kun päätin tarjota vieraille sienipiirakkaa ja mieluiten peltiversiona, jottei se ihan hetkessä loppuisi. Parasta toki olisi, että sitä jäisi vielä juhliein jälkeenkin rääppiäisherkuksi seuraavalle päivälle. 

Käännyin Googlen puoleen ja ensimmäisenä hakutuloksena tuli vaatimattomasti ilmaistu "Paras sienipiirakka ikinä". Mitä sitä muita reseptejä enää etsimään, kun toteutuskin vaikutti helpolta ja kirjoittajan kommentit ylistäviltä. 


Pohjaan tulee reilusti aitoa voita sekä perunamuusijauhetta, joka tekee siitä erityisen herkullisen sekä ruokaisan. Täytteeseen voi laittaa haluamiaan sieniä, minä laitoin suppilovahveroita. Riittävästi kuitenkin, jotta piirakasta tulee muhkea! Paketillinen pekonia tuo sopivan suolaisuuden, pussillista juustoraastetta unohtamatta. Terveelliset piirakat leivotaan sitten joskus toiste, ei tällä kertaa ;)

Piirakka oli vieraiden keskuudessa hyvin suosittu, ja reseptiä on käytetty hyväksi useammissa kekkereissä ensikokeilun jälkeen. Ehkäpä tämä todella on se paras sienipiirakka koskaan!


Sienipiirakka

Pohja:
200 g voita
5 dl vehnäjauhoja (osa voi olla esim. ruis- tai grahamjauhoja)
1 pss perunamuusijauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1-2 dl vettä

Täyte:
2 l tuoreita tai 1 l pakastettuja sieniä
1 pkt pekonia
1 iso sipuli
mustapippuria, basilikaa, suolaa
2 kananmunaa
1 prk Valion Kipparijuusto-ruokakermaa
150 g juustoraastetta

Nypi voi ja pohjan kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää sen verran vettä, että saat aikaan tasaisen taikinan. Laita taikina kelmulla peitettynä jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Jos käytät tuoreita sieniä, revi ne pienemmiksi ja haihduta niistä kuumalla pannulla nesteet pois. Siirrä sienet hetkeksi sivuun odottamaan.

Ruskista pannulla hienonnettu pekoni ja sipulit, mausta makusi mukaan ja lisää sienet joukkoon. 

Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. 

Riko munat kulhoon, lisää ruokakerma joukkoon ja kaada seos täytteen päälle. Ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.



- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...