Selasin blogini kalaruokareseptit läpi ja löysin 10 minuutin kalapastan, salmiakkilohta, jouluisia valkosipuli- ja sinappisilakoita, paahdettua lohta, kaksi pastaa (kylmäsavulohella ja tonnikalalla) sekä slaavilaisen lohikeiton. Siis neljä lohireseptiä, yhdet tonnikalalla ja seillä sekä yhden vaivaisen silakkareseptin. Ja minä kuitenkin pidän kaikista kaloista, myös silakasta!
Onneksi Henri Alén herätteli jälleen kerran huomaamaan, miten hyvä kala silakka ihan oikeasti on. Juttu Helsingin Sanomien Ruokatorstaissa sisälsi painavaa asiaa silakasta: se on paitsi hyvänmakuinen, myös edullinen, terveellinen ja moneen ruokaan taipuva. Jos koulun silakkapihvit eivät napanneet, ehkä valkosipulimarinoidut etikkasilakat saaristolaisleivän päällä toimivatkin sinulle paremmin.
Tai nämä tomaattiset uunisilakkarullat, jotka hautuvat täydellisen pehmeiksi uunin lämmössä. Ruotoja ei todellakaan tarvitse näiden sisältä onkia, sillä ne pehmenevät lähes olemattomiin. Ripaus chiliä tuo kastikkeeseen lämmittävän mausteisuuden, jota jauhettu fenkoli säestää. Uunisilakoita kannattaa rullata kerralla isompikin vuoallinen, sillä maku vain paranee seuraavana päivänä lämmitettäessä.
Uunisilakat tomaattikastikkeessa
Neljälle hengelle
600 g silakkafileitä
1 sitruunan raastettu kuori
suolaa ja valkopippuria
2 rkl tilliä
2 rkl ruohosipulia
Kastike:
3 rkl tomaattipyrettä
0,5 tl jauhettua chiliä
0,5 tl jauhettua fenkolia
1,5 dl kalalientä
1 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
Huuhdo silakkafileet ja valuta hyvin. Leikkaa niistä selkäevä pois ja levitä fileet työlaudalle tai leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta raastetulla sitruunankuorella, suolalla ja valkopippurilla. Ripottele puolet hienonnetuista yrteistä fileille.
Kääri fileet rullalle pyrstöpäästä alkaen ja asettele voideltuun uunivuokaan vieri viereen.
Kiehauta kastikkeen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Ripottele loput yrtit päälle.
Kypsennä 180-asteisessa uunissa puoli tuntia, peitä vuoka foliolla ja jatka kypsennystä vielä toinen puolituntinen.
Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
- Pulla
Kalalientä.!! Millaista kalalientä ? Fondia vai pitääkö keittää itse?
VastaaPoistaHups, nyt huomasin kommenttisi täällä, kiitos siitä! Alkuperäinen resepti ei sen kummemmin eritellyt tätä kohtaa, joten itse tein liemen kuutiota käyttäen. Tietysti itsekeitetty olisi superhyvää, mutta jos sellaista ei valmiina satu kaapista/pakastimesta löytymään, niin en lähtisi 1,5 desin vuoksi keittelemään. Fondi siis passaa hyvin!
Poista