lauantai 15. syyskuuta 2018

Vietnamilaiset kevätrullat kahdella superkastikkeella

Vietnamilaisia kevätrullia on pyöritelty meillä tiuhaan tahtiin. Ne ovat siis niitä kevyitä, pehmeitä rullia erilaisin aineksin; thaimaalaiset kevätrullat puolestaan ovat uppopaistettuja, rapsakoita rullia, jotka maistuvat hyvin tehtyinä ihanilta. Enemmän olemme kuitenkin hullaantuneet vietnamilaisiin versioihin, jotka ovat tuoreine raaka-aineineen todella raikkaita ja niin kevyitä, että niitä uppoaa mahaan monta!


vietnamilaiset kevätrullat maapähkinävoidippi kalakastikedippi mallaspulla

Blogista löytyy aiemmilta kokkauskerroilta kaksi ohjetta erilaisine täytteineen: katkaravulliset rullat sekä nyhtöpossuiset versiot. Ensimmäisellä kerralla teimme myös dippauskastikkeen itse, mutta koska maku ei silloin ollut mieleinen, olemme sen jälkeen käyttäneet kaupasta löytyviä valmiskastikkeita sweet chili -kastikkeesta alkaen. Ne ovat toimineet yllättävän hyvin ja ovat helppo vaihtoehto.

Keväällä televisiossa pyörinyt Samassa liemessä -ohjelma kuitenkin sai pääni kääntymään kastikepuolen suhteen. Pipsa ja Meri-Tuuli loihtivat nimittäin kevätrullien seuraksi niin houkuttelevan kuuloiset kastikkeet, että niitä oli pakko päästä kokeilemaan! Toinen kastikkeista oli kevyt kalakastikepohjainen dippi ja toinen tuhti ja täyteläinen maapähkinävoikastike. Molemmat ylittivät odotukseni ja maistuivat todella kehujensa arvoisilta. Kastiketta tuli ohjeilla runsas määrä ja teimmekin ensimmäisten rullien jälkeen vielä toisen satsin. Näiden lähes 20 rullan jälkeenkin kastikkeita riitti jonkin verran, joten hulautin loput kalakastikesoosista vihersalaatin kastikkeeksi, ja maapähkinäisen taisin kaapia sormillani suoraan suuhun. Kertoo jotain sen herkullisuudesta :)

vietnamilaiset kevätrullat maapähkinävoidippi kalakastikedippi mallaspulla

Laitan alle pelkkien kastikkeiden ohjeet; tsekkaa aiemmista postauksista vinkit itse rullien tekoon.


Kalakastikedippi
3 rkl sokeria
0,5 dl vettä
2 limen mehu
0,5 dl kalakastiketta
1 valkosipulinkynsi
1 pieni punainen chili

Yhdistä sokeri, vesi ja limen mehu kulhossa ja sekoita niin kauan, että sokeri on täysin liuennut. 

Lisää kalakastike sekä hienonnettu valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja lisää sen verran, kunnes tulisuus on itsellesi sopiva.


Maapähkinävoidippi
1,5 dl maapähkinävoita
noin 1,5 dl vettä
0,5 dl hoisinkastiketta
1 limen mehu
1 valkosipulinkynsi
2 tl soijakastiketta

Laita kaikki ainekset kapeaan, korkeaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella sekaisin (voit tehdä tämän myös tehosekoittimessa). Lisää vettä tarvittaessa, jotta saat sopivan paksuuden dippiin.

vietnamilaiset kevätrullat maapähkinävoidippi kalakastikedippi mallaspulla

- Pulla

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...