perjantai 30. kesäkuuta 2017

Vietnamilaiset nyhtöpossukevätrullat

Ensimmäinen kokkailumme vietnamilaisten kevätrullien kanssa kaksi vuotta sitten ei mennyt maaliin. Rullien sisään piilotetut katkaravut eivät maistuneet miltään, korianteri puolestaan maistui senkin edestä. Hapanimeläsoosi rullien dippailuun ei sekään onnistunut.


vietnamilaiset kevätrullat spring rolls vietnam nyhtöpossu pulled pork mallaspulla

Sen jälkeen olemme maistelleet herkullisia rullia niin ulkomailla kuin Suomessakin (Helsingin Forumin alakerrasta löytyvä Ȏnam-ravintola muun muassa tekee hyviä rullia). Tänä keväänä uskaltauduimme lopulta itsekin uusintayritykseen kotona, ja lopputulos on ollut jo lähellä autenttista.

vietnamilaiset kevätrullat spring rolls vietnam nyhtöpossu pulled pork mallaspulla

Tärkeää on laittaa rullien sisään riittävän maistuvia aineksia, jotta makua irtoaa riisipaperin sisältäkin. Toki kastike, johon rullat kastetaan, on se, joka näissä eniten makua tuo, mutta rullien sisältöönkin kannattaa panostaa. Yksi erityinen onnistuminen koettiin savukalojen kanssa, kun keksimme laittaa rulliin savulohta, savumuikkuja sekä savusilakan paloja. Kalanystävien varma valinta!

Tällä kertaa loihdimme hävikkiherkkuja, kun kevätrulliin käytettiin savustetun nyhtöpossun jämät. Possu maustettiin bbq-kastikkeella, joka maistui myös rullan sisällä mukavasti. Lisäjämiä löytyi kurkusta, avokadosta sekä varhaiskaalin lohkosta, joka rapeana toimii hyvin rulla-aineksena. Korianteria ei kannata unohtaa, mutta sen määrää ei pidä myöskään liioitella, jotta maku ei jyrää muita alleen. Kastikkeen kohdalla oikaisimme ja käytimme valmista makeaa chilikastiketta sekä srirachaa.

vietnamilaiset kevätrullat spring rolls vietnam nyhtöpossu pulled pork mallaspulla

Vietnamilaiset nyhtöpossukevätrullat

10 rullaa

1 riisinuudeli"pala"
1 tl seesamiöljyä
(muutama tippa nestemäistä savuaromia)
10 riisipaperiarkkia
2 dl kypsää nyhtöpossua
0,5 dl bbq-kastiketta
1 avokado
10 cm pala kurkkua
lohko varhaiskaalia
puolikas puntti korianteria

Tarjoiluun:

makeaa chilikastiketta ja srirachaa

Valmista ensin riisinuudelit pakkauksen mukaan. Huuhdo kypsät nuudelit kylmälllä vedellä ja valuta hyvin. Mausta seesamiöljyllä ja halutessasi savuaromilla.

Mausta nyhtöpossu bbq-kastikkeella. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha lusikalla. Viipaloi ohuiksi tikuiksi. Viipaloi myös kurkku ohuiksi tikuiksi. Pilko varhaiskaali suikaleiksi ja riivi korianterin lehdet irti varsista.

Kasta yksi riisipaperiarkki kerrallaan lämpimään veteen noin 10 sekunniksi, jotta se hieman pehmenee. Älä päästä täysin läpimäräksi ja pehmeäksi. Nosta arkki leikkuulaudalle ja täytä haluamassasi järjestyksessä. Käännä arkin alaosa ja sivut täytteen päälle ja rullaa napakaksi rullaksi.

Tarjoa saman tien chilikastikkeeseen dippaillen. Jos valmiita rullia täytyy säilyttää, peitä ne kostutella keittiöpyyhkeellä, jotta rullat eivät kuivu.

vietnamilaiset kevätrullat spring rolls vietnam nyhtöpossu pulled pork mallaspulla

- Pulla

4 kommenttia:

 1. Voi että miten herkullisen näköisiä! Nyhtöliha toimii näissä taatusti ihanasti, täytyykin kokeilla ensi kerralla, vaikka yleensä rullailen kaikkein mieluiten kalaa ja äyriäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalaa meilläkin on ollut useimmiten, mutta possukin sopi tosi hyvin. Mitähän seuraavaksi kokeilisi?

   Poista
 2. Mulla on kehittynyt kauhea himo näihin kevätrulliin. En edes kehtaa myöntää miten usein näitä tulee tehtyä :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...