tiistai 27. kesäkuuta 2017

Mallaspulla matkailee: San Franciscon ruokavinkit

Olin selannut San Franciscon matkaamme varten monia blogeja ja nettisivuja, jotta löytäisin parhaat vinkit ruokapaikoiksi ja herkuiksi, joita maistamatta ei reissusta kannata palata. Eniten rustasin paperille ylös paikkoja Truly Kira -blogista, sillä paikallisena asukkina, Masterchef-voittajana ja ammattimaisena hyvän ruoan ystävänä Kira todennäköisimmin osaisi suositella myös meille ne parhaat mestat.Ferry Building San Francisco Kalifornia matkailu matkakohde matkajuttu mallaspulla


Mutta miten sitten kävikään? Ensimmäisen aamun kohdeonnistumisen (kohta lisää tarinaa tästä) jälkeen emme ennättäneet/viitsineet/jaksaneet löytää yhtäkään vinkkiravintolaamme, mikä näin jälkikäteen hieman harmittaa. Päivittäisten hurjien kävelykilometrien tallustamisen jälkeen oli käytännössä mahdoton ajatuskin kävellä vielä etsimään ravintolaa, jonne sisäänpääsystä ei ollut takeita (ravintoloissa kun usein tuppasi olemaan jono ovella, jolloin vapaata pöytää sai odottaa kauan). Maha kurnien oli pakko istahtaa sopivan houkuttelevan raflan pöytään ja toivoa, että ruoka olisi hyvää. Ja niin se pääasiassa olikin, vaikkemme suositeltuihin kohteisiin osuneetkaan.

Yksi Kiran vinkkaamista kohteista, joihin oli kuitenkin ehdottomasti päästävä, oli Tartine Bakery ja sen uunituoreet leivonnaiset Missionin kaupunginosassa. Vuonna 2002 avattu pieni, vaatimattoman näköinen leipomo avaa ovensa aikaisin aamulla ja asiakasjono kiemurtelee kadulla asti.

tartine bakery san francisco mission california leipomo mission matkailu matkajuttu mallaspulla

Vitriini pursusi ihania pullia, jättikokoisia croissanteja, juurileipää ja piirakoita, ja kaikki on itse tehtyä alusta pitäen. Valinnanvaikeus oli suuri, ja lopulta mukaamme lähti Morning buniksi nimetty tahmainen makea pulla sekä mantelitäytteellä täytetty croissant. Rapeampaa voisarvea saa hakea, täydellinen onnistuminen! Nautimme pullat palkintona Twin Peaks -kukkuloiden huipulle kapuamisesta.

tartine bakery san francisco mission california leipomo herkku matkailu matkajuttu mallaspulla

tartine bakery san francisco mission california leipomo croissant voisarvi matkailu matkajuttu mallaspulla

tartine bakery san francisco mission california leipomo croissant voisarvi morning bun pulla matkailu matkajuttu mallaspulla

Kaliforniassa toimii ainakin kaksi omaa hampurilaisketjua, In-N-Out Burger sekä Super Duper, jotka molemmat testasimme. Molemmat ovat pikaruokalatyylisiä nopean toiminnan paikkoja, joissa molemmissa riitti myös jonoa ulos asti. Yleensä hyvän paikan merkki, mutta ensin mainitussa lupaus herkkuburgerista ei tullut lunastettua. In-N-Out Burger mainostaa kyllä paistavansa pihvit hyvälaatuisesta, pakastamattomasta jauhelihasta, tekevänsä sämpylät itse ja käyttävänsä mehukkaimpia tomaatteja, mitä maa päällään kantaa.

Se, mitä me saimme kääreessä, oli ohut lättyburger, joka ei eronnut maultaan McDonald'sien tai Hesburgereiden valikoimasta millään lailla. Tai itse asiassa mentiin hivenen negatiiviseen suuntaan, sillä hampurilaisessa maistui läpitunkevasti paksu, raaka sipulirengas. Kertakokeilu tästä paikasta riitti meille oikein hyvin.

in-n-out burger pikaruokapaikka hampurilainen burgeri san francisco fisherman's wharf ruokaketju matkailu matkajuttu mallaspulla

Sen sijaan Super Duper oli iloisempi tuttavuus. Burgerin täytteet sai valita itse, ja täytevalikoimassa oli mm. jalapenoja sekä grillattua sipulia. Hampurilainen oli iso, pihvit mediumiksi paistettuja ja siten meheviä ja kokonaisuus tasapainoinen. Ketjun erikoisuutena ovat valtavat pikkelöityjen kurkkujen purkit, joista sai kaivaa itselleen niin paljon rapeita kurkunpaloja kuin napa veti. Me söimme kurkkuja sellaisenaan sekä tungimme osan myös burgerin väliin.

Kotiin päästyä ensimmäinen googletuksen aihe olikin "How to make Super Duper pickles?".

super duper burgers pikaruokaravintola san francisco california hampurilainen matkailu matkajuttu mallaspulla

super duper burgers pikaruokaravintola san francisco california hampurilainen matkailu matkajuttu mallaspulla

super duper burgers pikaruokaravintola san francisco california hampurilainen matkailu matkajuttu mallaspulla

super duper burgers pikaruokaravintola san francisco california pickles pickled cucumber pikkelöity kurkku hampurilainen matkailu matkajuttu mallaspulla

Jos olet vietnamilaisen pho-keiton fani, kuten me, San Francisco tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia tämän mausteisen, koukuttavan herkullisen keiton nauttimiseen. Me suuntasimme Tripadvisorin avustamana Kevin's Noodle Houseen, jonka yksi lokaatio sijaitsi hivenen Golden Gate Parkin alapuolella, aasialaisten kansoittamassa kaupunginosassa.

San Franciscon lahden alueella kuudessa osoitteessa toimiva ketju tarjoaa vietnamilaisia herkkuja traditionaaliseen tapaan. Pho-keittoa oli tarjolla lukuisilla eri variaatioilla, ja koon sai valita small-medium-large-akselilla. Medium-versio oli jo sangen iso kulhollinen, joten pienelläkin voisi pärjätä. Toki ihanaa lientä olisi voinut ryystää vaikka koko loppuloman ajan, mutta nuudelikiintiö saattaisi täyttyä jo aiemmin.

phokeitto pho soup kevin's noodle house san francisco california matkailu matkajuttu blogi mallaspulla ravintola

Jos amerikkalainen juustokakku tai kymmenet eri variaatiot siitä kiinnostavat, The Cheesecake Factory on hyvä osoite siihen. Laaja ketju tarjoaa perinteisen New York Cheesecaken lisäksi mitä monipuolisempia juustokakkuja vitriinin täydeltä, minkä lisäksi listalla on iso valikoima ruokaa alkupaloista pizzaan ja hampurilaisiin.

Me päädyimme maistelemaan suolakaramellijuustokakkua sekä Godivan tummasta suklaasta valmistettua hyvin tuhtia juustokakkua, isojen kermavaahtonokareiden kera. Ilahduttavasti kakkupalojen kalorimäärät oli merkitty menuuseen, mistä johtuen illallinen jäi pois loppupäivän suunnitelmista. ;)

The Cheesecake Factory juustokakku San Francisco matkailu matkajuttu kahvila mallaspulla salted caramel godiva chocolate

Lopuksi vielä vinkki paikallisista ruokamarkkinoista, joita järjestetään ainakin Ferry Buildingin edustalla tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Historiallinen Ferry Building sisältää jo itsessään lukuisia ruokapaikkoja ja pieniä kauppoja, joissa saa ajan kulumaan herkullisesti. Ulkomarkkinat puolestaan sisältävät paikallisten viljelijöiden tuotteita – ylikalliilla hinnalla, mutta hyvin tuoreena. Kojujen kierteleminen ja maailman parhaiksi mainostettujen aprikoosien maistelu ei maksa mitään.

Ferry Building farmer's market San Francisco Kalifornia matkailu matkakohde matkajuttu mallaspulla

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...