Pidän kalasta todella paljon, mutta tonnikala ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini. Viimeinen täytevalintani pizzaan olisi tonnikala enkä muihinkaan ruokiin sitä oma-aloitteisesti laita.
Sain kuitenkin sen verran paljon positiivista palautetta Kodin kuvalehdessä julkaistusta tonnikalapastan reseptistä (valitettavasti itse reseptilinkkiä en löytänyt netistä), että päätin antaa säilykepurkkikalalle mahdollisuuden kääntää pääni – etenkin, kun reseptin kehujakaan ei ole mikään tonnikalafani.
Ja miten hyvää pastasta tulikaan! Mehevää, maistuvaa ja tomaattista. Itse tonnikalan maku oli sopivan vähäinen, mutta kuitenkin pasta oli selvästi kalaisa, ehdottoman hyvällä tavalla. Resepti sujahti saman tien hyvien arkiruokareseptieni vakioarkistoon. Käykö sinulle samoin?
Tonnikalapasta
4 annosta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk tonnikalaa vedessä (valutettuna)
1 prk tonnikalaa öljyssä (öljyineen)
400 g tomaattimurskaa
1 tl sokeria
3 rkl tilliä silputtuna
ripaus sitruunapippuria
1 kalaliemikuutio
2 dl ruokakermaa
pastaa
Kuullota silputut sipulit ja valkosipulinkynnet öljyssä. Lisää tonnikalat, tomaattimurska sekä mausteet. Anna hautua 10 minuuttia. Lisää ruokakerma ja hauduta vielä 10 minuuttia.
Tarjoa keitetyn pastan kanssa.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti