sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Vietnamilaiset kevätrullat

Grilliaterian alkupaloiksi valmistimme Kodin kuvalehden 9/2015-numerosta löytyneitä vietnamilaisia kevätrullia, jotka kuvan ja ohjeen perusteella näyttivät kivoilta ja helpohkoilta aasialaisen ruoan herkuilta. Ohueen riisipaperiin käärittiin porkkana- ja kurkkusuikaleita, riisinuudelia, roomansalaattia, korianteria sekä katkarapuja, ja valmiit rullat dipattiin hapanimeläkastikkeeseen.En ollut näitä ennen syönyt, joten en myöskään osannut odottaa mitään tiettyä makua. Rullien rakennus oli hauskaa ja odotukset kasvoivat niitä tehdessä aika korkealle, tullakseen sitten alas, kun pääsimme niitä maistamaan. Korianteri jyräsi muiden ainesten maun täysin ja jos en olisi tiennyt laittaneeni mukaan katkarapuja, en olisi niitä sieltä ikipäivänä maistanut. Myös dippikastikkeesta tuli meidän makuumme liian etikkainen ja toisaalta liian makea eli yhdistelmänä outo. Resepti ei siis jää vakiolistallemme, mutta bloggaan sen tänne osin jo kauniiden kuvien takia. Kokeilkaa toki myös ja kertokaa, tuliko teidän rullistanne maukkaampia. Ja vielä parempi olisi, jos teiltä löytyisi rullille paremmat täytteet, sillä näiden näprääminen oli helppoa ja toimisi vaikka illanistujaisten ohjelmanumerona. Maku vaan pitää ensin saada kohdilleen.


Vietnamilaiset kevätrullat
1 pkt (12 kpl) riisipapereita
1 porkkana
0,5 kurkku
roomansalaattia
puolikas ruukku korianteria
225 g riisinuudelia
200 g isoja katkarapuja

Sulata ja valuta katkaravut. Leikkaa porkkana, kurkku ja salaatti ohuiksi suikaleiksi. Silppua korianteri. 

Kuumenna vesi kattilassa ja kaada riisinuudelien päällä. Anna nuudelien kypsyä kolme minuuttia ja valuta.

Kasta riisipaperi yksitellen kädenlämpöiseen veteen ja pidä noin 10 sekuntia, että paperi pehmenee. Nosta se lautaselle ja kokoa päälle pienehkö kasa aineksia siten, että reunoille jää tilaa. Taittele tiukaksi nyytiksi.Hapanimeläkastike
1 dl valkoviinietikkaa
0,75 dl sokeria
3 rkl ketsuppia
2 rkl soijakastiketta
1 rkl maizenaa
1 dl ananasmehua

Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, ketsuppi ja soija. Sekoita maizena ananasmehuun ja kaada kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Keitä kolme minuuttia ja jäähdytä.

Dippaa rullia kastikkeeseen.


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...