Ohjeen bongasin Kotilieden netistä. Jujuna on mantelimassan käyttö pohjataikinassa, jonka ansiosta maku oli paljon täyteläisempi tavalliseen murotaikinapohjaan verrattuna. Sitruunarahka täytteessä puolestaan toi kivasti raikkautta, mutta ei peittänyt raparperin omaa makua.
Muistathan aina syödä raparperin kanssa jotain maitopohjaista tuotetta oksaalihapon takia. Tällä kertaa piirakka nautiskeltiin vaniljavaahdon kera.
Mantelinen raparperipiirakka
Pohja:
100 g voita
150 g mantelimassaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kylmää vettä
Täyte:
5 dl raparperipaloja
1 dl sokeria
1 prk sitruunarahkaa
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
Nypi pehmeä rasva, huoneenlämpöinen mantelimassa, sokerit, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja pyöräytä nopeasti taikinaksi.
Levitä se voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliosta muotoillulla pannalla ja esipaista uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia.
Sekoita sitruunarahka, kananmunat ja vaniljasokeri keskenään. Lisää raparperipalat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele päälle sokeri. Kaada täyteseos päälle ja paista vielä n. 25-30 minuuttia.
Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
- Pulla
Hiukan ylikypsennetty versioko tämä, sinänsä veden kielelle nostattava piirakka kuvassa on, kun reunat näyttävät aika tummilta? Mahtaisiko 5-10 min. lyhempi loppupaistoaika riittää?
VastaaPoistaVoi olla, että muutama minuutti aikaisemmin olisi pitänyt piirakka ottaa uunista ulos, niin reunat olisivat olleet kauniimman väriset. Maku oli hyvä tässäkin tapauksessa.
VastaaPoista