Ohjeen mukaan näistä olisi pitänyt tehdä ruusukkeita, mutta pursottimeni oli eri mieltä. Tähtitylla oli sen verran pieni, että turkinpippurirouhe tukki suuaukon eikä pursotus onnistunut. Niinpä pyöritin massasta pieniä pallosia. Ulkonäkö hiukan latteampi, mutta maku ihana!
Sitruuna-salmiakkipikkuleivät
200 g voita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
3 tl sitruunankuoriraastetta
2 tl sitruunamehua
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g turkinpippurirouhetta
Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää muna joukkoon vatkaten hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon, samoin kuin sitruunankuoriraaste, mehu ja turkinpippurirouhe.
Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja laita leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa. Voit myös pursottaa taikinasta pieniä ruusukkeita, jos onnistut paremmin kuin minä.
Paista 200 asteessa keskitasolla noin 10 minuuttia. Tarkkaile uunia koko ajan, etteivät pikkuleivät pala.
Anna jäähtyä ritilän päällä.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti