Törmäsin Instagramissa keväällä herkun näköiseen mustikkapaistokseen, ja leipaisimme sen Mini-Maltaan kanssa tyhjentäen samalla pakastinta mustikkapussukoista. Olisinpa silloin tiennyt, että tänä kesänä pakastin ei täytykään entiseen malliin uusilla mustikoilla eikä sen tyhjentämisellä olisi ollut niin kiirus. Enpä kyllä tosin yhtään harmitellut mustikoiden tuhoutumista tässä leipomuksessa, niin mehevän täyteläistä tästä tuli! Voit hyvin tehdä tämän myös tuoreilla mustikoilla, jos onnistut niitä löytämään.
Reseptin salaisuus on mantelijauhe, joka tuo sekä makua että mehevyyttä. Mini-Maltaalle tämä ei maistunut, joten saimme nautiskella tämän kahteen henkeen.
Reseptin salaisuus on mantelijauhe, joka tuo sekä makua että mehevyyttä. Mini-Maltaalle tämä ei maistunut, joten saimme nautiskella tämän kahteen henkeen.
Alkuperäisessä Anna-lehden ohjeessa oli todella paljon sokeria; vähensin sitä reilusti ja silti lopputulos oli hyvin makea. Jos uskallat, vähennä vielä hiukan lisää, niin pysyy hampaat suussa :)
Mustikkapaistos
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
3,5 dl fariinisokeria (laitoin 2 dl)
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,25 tl suolaa
100 g voita sulatettuna
300 g pakastemustikoita
1 dl sokeria (laitoin 0,5 dl)
Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää lopuksi sulatettu voi.
Lisää sulatettujen mustikoiden joukkoon sokeri.
Ripottele puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle ja lusikoi päälle mustikat. Ripottele päälle loput taikinasta.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti