tiistai 3. marraskuuta 2015

Kreikkalainen salaatti santorinilaisittain

Santorinilla sain maistaa aitoa kreikkalaista salaattia ja sen serkkua, Santorinin salaattia, jossa lisänä olivat kaprikset sekä fetan maustaminen kuivatulla oreganolla. Se, mikä erotti salaatin kotona vuosikausia tehdystä fetasalaatista oli se, ettei tässä käytetä varsinaista salaattia lainkaan. Lehti- ja jäävuorisalaatit voi siis vastedes jättää tästä pois ja keskittyä makeisiin tomaatteihin, kurkkuun, paprikaan ja sipuliin salaattipohjan luomisessa.


kreikkalainen salaatti santorinilaisittain santorini santorinin salaatti fetasalaatti kreikka

Feta nostellaan salaatin päälle isona viipaleena, ei pieninä paloina ja seuraksi ripotellaan hyviä oliiveja, mieluiten Kalamatan oliiveja sekä kapriksia. Koko komeus kruunataan hyvälaatuisella oliiviöljyllä, jota ei säästellä sekä tilkalla balsamiviinietikkaa. Kulhon pohjalle keräytyvä neste imeytetään lopuksi patongin palaan ja huuhdotaan alas Mythoksella. Jamas!

kreikkalainen salaatti santorinilaisittain santorini santorinin salaatti fetasalaatti kreikka

Kreikkalainen salaatti santorinilaisittain
kirsikkatomaatteja tai hyviä tavallisia tomaatteja
kurkkua
vihreää paprikaa
punasipulia
kalamata-oliiveja
kapriksia
fetaa
kuivattua oreganoa
mustapippuria
oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...