perjantai 24. kesäkuuta 2016

Raparperirisotto siiderillä

Makkaratehtailumme ohessa valmistin korealaisten ja salmiakkimakkaroiden kaveriksi raparperirisottoa, johon tykästyimme ravintola Vesilinnan suklaakurssilla. Mallas teki siellä kokin ohjeiden mukaan tätä risottoa, josta tuli raparperin ansiosta kivan raikas lisäke kalalle. Toimi se näköjään hyvin myös makkaroiden kanssa kotona.




Liemenä risotossa käytettiin kuivaa siideriä, joka oli hyvä idea valkoviinin sijaiseksi. Kermaisen rakenteen takasivat puolestaan tuorejuusto sekä parmesaani.

Raparperirisotto
2-3 raparperin vartta
1 sipuli
3 dl risottoriisiä
2 rkl voita
2 rkl öljyä
2 dl kuivaa siideriä (laitoimme pikkupullollisen eli 3,3 dl)
1 l kasvislientä
100 g tuorejuustoa
2 rkl parmesaania
1 tl rosmariinia
mustapippuria ja suolaa

Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko raparperin varret ja hienonna sipuli. Kuullota raparperia, sipulia ja riisejä voi-öljyseoksessa hetken aikaa, kunnes ne kuullottuvat; älä ruskista! Lisää siideri ja anna sen imeytyä.

Lisää kauha kerrallaan kuumaa kasvislientä ja anna sen imeytyä ennen seuraavaa lisäystä. Sekoittele risottoa vähän väliä ja anna sen kypsyä noin 20 minuuttia, kunnes riisi on sopivan kypsää.

Lisää lopuksi tuorejuusto, raastettu parmesaani sekä mausteet. Maista ja tarjoile heti.


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...