Käsi ylös, jos joku ei ole koskaan maistanut ketunleipiä suoraan metsästä? Ei nouse ainakaan täällä. Tosin viime kerrasta on aikaa monen monta vuotta.
Nuo heleänvihreät, happamahkot ketunleivät tai käenkaalit sisältävät oksaalihappoa sekä c-vitamiinia ja soveltuvat sellaisenaan syömisen ohella myös ruoanlaittoon. Marttojen ohjeella surautin niistä peston, joka sopii pastakastikkeeksi tai vaikka näkkärin kera herkuteltavaksi.
Ketunleipäpesto
4 dl ketunleipiä
0,5 dl pinjansiemeniä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
2 rkl parmesaaniraastetta
mustapippuria ja suolaa
(tilkka sitruunamehua)
Laita kaikki ainekset kapeaan, korkeareunaiseen kulhoon ja surauta sauvasekoittimella pestoksi. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunamehua, jos kaipaat lisää hapokkuutta.
Tarjoa esim. keitetyn pastan, näkkärin tai vaalean leivän kanssa.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti