Niinpä viimeisenä reissun iltana oli pakko lähteä New Yorkin Macy'sin keittiötarvikeosastolle, jossa olin käynyt jo pariin otteeseen vohvelirautoja kuikuilemassa. Tokihan paksuja vohveleita paistavia rautoja olisi Suomestakin saattanut löytää, mutta koska kyseessä oli parhaat mahdolliset vohvelit, ei turhia riskejä kannattanut ottaa. Siispä ostin raudan ja iloisena pakkasin sen matkalaukkuuni.
Lähtöpäivänä matkaseurueestani kysyttiin, olinko ottanut huomioon amerikkalaisen sähkövimpaimen toimivuuden Suomessa. Olin ajatellut homman hoituvan adapterilla, mutta sepä ei riittänytkään, sillä tarvetta oli myös muuntajalle. Ennen lentokentälle lähtöä piti siis vielä käväistä paikallisessa Biltemassa ja hankkia muuntaja, jonka arvo oli yhtä paljon kuin pelkän vohveliraudan! Yhteissummaksi ostoksestani tuli siis 60 dollaria, mikä pisti silloin hivenen ärsyttämään. Onneksi nämä muhkeat tuotokset kotikeittiössä ovat kuitenkin onnistuneet raudallani niin hyvin, ettei tuota tarvitse enää harmitella.
Yhtä asiaa en ole vielä selvittänyt, nimittäin amerikkalaisten ja belgialaisten vohveleiden eroa. Molemmat ovat paksuja ja ne paistetaan suurikoloisella raudalla. Olisivatkohan belgialaiset niitä suorakaiteen muotoisia vohveleita ja amerikkalaiset muuten vain paksuja? Koska lillukanvarsiin takertuminen ei ole meillä muodissa, kutsun näitä omavaltaisesti tällä kertaa amerikkalaisiksi. Taikinaan tulee rutkasti leivinjauhetta, jotta vohvelit kohoavat kunnolla. Myös valkuaisten vatkaaminen kovaksi vaahdoksi ennen taikinaan sekoittamista takaa kuohkean lopputuloksen.
Psst! Jemmassa on myös hiivalla kohotettavan vohvelitaikinan ohje, jonka aion laittaa näytille myöhemmin.
Amerikkalaiset vohvelit
2 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
3 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
3 rkl sokeria
4 dl maitoa
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Erottele keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Lisää keltuaiset ja maito jauhoseokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varoen taikinan joukkoon.
Laita hiukan paistorasvaa vohveliraudalle ja paista kypsiksi.
Tarjoa hillon, kermavaahdon ja marjojen kanssa.
- Pulla
Tuleeko vohveleista yhtä hyviä tavallisella ("matalalla") vohveli raudalla? Vai onnistuuko edes? 😂
VastaaPoistaOnnistuu mainiosti normiraudallakin! Tuloksena on vain matalampaa herkkua 😋
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaVoisitteko laittaa linkit kyseisestä raudasta ja muuntajasta? Tekisi mieli hommata tämä kapistus.
VastaaPoistaVoi harmi, kun tarkempia tietoja näistä koneista ei enää ole. Laite on ostettu jo lähes neljä vuotta sitten ja tosiaan New Yorkin Macy'sta. Heidän nettisivuilta kannattaa käydä googlaamassa. Muuntajan ostin jostain amerikkalaisesta sähkötarvikekaupasta. Paksuja vohveleita paistavia rautoja on näkynyt myös Suomessa joissakin kodinkoneliikkeissä, joten ei välttämättä tarvitse tilata ulkomailta.
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
PoistaOstin juuri gigantista voileipägrillin, jossa on paksut vohveliraudat vaihtoehtoisena paistolevyinä!
VastaaPoistaTuohan kuulostaa näppärältä monitoimilaitteelta :)
PoistajOO VAIMO LÖYSI V.1987 ABC WAFFENraudan....tämä on onnen päivä koska teidän reseptinne ovat käsittämättömän tarpeellisisia meidän kymmenen hengen suurperheelle ja yhteisöllemme!!!!!rakkaat kiitokset toivottaa holmesin perhe
VastaaPoistaOnpa kiva kuulla, että reseptimme ovat tarpeen! Ja nyt vaan kovasti käyttöä vohveliraudalle :)
Poista