Uskaltauduin kuitenkin kerran kokeilemaan munakoiso-tomaatti-halloumi-torneja, jotka grillattiin muheviksi nyyteiksi. Yhdistelmä suolaista juustoa, mietoa munakoisoa ja tomaatin mehevyyttä oli mainio, ja tuo ruoka jäi kertalaakista grillilistamme vakiojäseneksi.
Juustoinen munakoiso-tomaattipaistos
1,5 kg munakoisoja
öljyä
2 prk säilykekirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
4 valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa
2 palloa mozzarellaa
2 dl parmesaaniraastetta
3 kananmunaa
suolaa, pippuria, savupaprikajauhetta, oreganoa
Viipaloi munakoisot pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja lado pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa ja anna itkettyä parikymmentä minuuttia.
Pyyhi suola pois ja sivele viipaleille kevyesti öljyä. Paista munakoisoja uunissa 225 asteessa vartin verran, kunnes ne pehmenevät.
Kuullota hienonnetut valkosipulinkynnet öljyssä ja lisää tomaattisäilyke sekä mausteet. Anna porista vartin verran ja lisää lopuksi tuore basilika.
Riko munien rakenne rikki ja yhdistä puolet parmesaanista munien joukkoon.
Kokoa paistos latomalla voideltuun vuokaan vuorotellen tomaattikastiketta, munakoisoviipaleita, revittyä mozzarellaa sekä parmesaani-munaseosta. Laita päällimmäiseksi kerros munakoisoja ja loput parmesaanit.
Paista 175 asteessa tunnin verran.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti