Halusin tehdä kreolilaisen perunasalaatin jälkeen erilaisen, vihreämmän ja raikkaamman version perunasalaatista ja päätin antaa kesäkurpitsalle samalla tilaisuuden. Marinoin sitä ensin parin tunnin ajan viinietikkaisessa tilli-ruohosipuliliemessä, mikä antoi sille pienen pientä potkua. Edelleenkään siitä ei lemppariani tullut, mutta salaatti kokonaisuudessaan oli hyvä lisuke grillatuille possunpihveille. Perunat, kesäkurpitsat, varsisellerit, kevätsipulit ja kananmuna näyttivät hauskalta, kun ne latoi kerroksittain laakealle vadille. Väliin lusikoitu kastike kermaviilistä, tillistä ja sitruunamehusta maistui ihan kesältä!
Kesäinen peruna-kesäkurpitsasalaatti
1 kesäkurpitsa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 dl tilliä
0,5 dl ruohosipulia
0,5 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1 kg uusia perunoita
merisuolaa
3 kananmunaa
4 varsisellerin vartta
3 kevätsipulia
Kastike
1 prk kermaviiliä
0,5 dl tilliä
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Anna sen maustua jääkaapissa mieluiten ainakin tunnin ajan.
Viipaloi kesäkurpitsa ja laita kulhoon. Lisää joukkoon valkoviinietikka, silputtu tilli ja ruohosipuli sekä sokeri ja suola. Anna kesäkurpitsojen maustua huoneenlämmössä tunnin ajan.
Keitä pestyt perunat kypsiksi hyvin suolatussa vedessä, samoin kananmunat. Anna jäähtyä ja viipaloi. Pilko varsisellerit sekä kevätsipulit.
Asettele ainekset laakealle lautaselle kerroksittain ja lusikoi kastiketta väleihin. Jos maltat, anna valmiin salaatin maustua vielä hetken aikaa.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti