Parasta, mitä raparperista voi tehdä, on vispipuuro. Muutamaan otteeseen olen sitä keitellyt tänäkin vuonna, ja muutoin puuroista piittaamaton Mallaskin on sitä lusikoinut innolla. Ainoa, mitä raparperipuuron teossa pitää muistaa, on tarpeeksi pitkä vatkausaika; silloin puurosta tulee kuohkeaa, moussemaista herkkua.
Raparperivispipuuro
1,5 l vettä
6 dl raparperipaloja
2,25 dl mannasuurimoita
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
Pilko raparperit paloiksi ja keitä niitä vedessä viitisen minuuttia. Ripottele mannasuurimot joukkoon koko ajan sekoittaen, etteivät suurimot paakkuunnu. Lisää sokeri ja suola.
Keitä hiljalleen kymmenen minuuttia. Anna jäähtyä ja vatkaa sitten kunnolla kuohkeaksi.
Syö maidon kanssa tai jos oikein haluat herkutella, niin vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti