torstai 9. heinäkuuta 2015

Mallaspullan klassikot: Raparperivispipuuro

Parasta, mitä raparperista voi tehdä, on vispipuuro. Muutamaan otteeseen olen sitä keitellyt tänäkin vuonna, ja muutoin puuroista piittaamaton Mallaskin on sitä lusikoinut innolla. Ainoa, mitä raparperipuuron teossa pitää muistaa, on tarpeeksi pitkä vatkausaika; silloin puurosta tulee kuohkeaa, moussemaista herkkua.



Raparperivispipuuro
1,5 l vettä
6 dl raparperipaloja
2,25 dl mannasuurimoita
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa

Pilko raparperit paloiksi ja keitä niitä vedessä viitisen minuuttia. Ripottele mannasuurimot joukkoon koko ajan sekoittaen, etteivät suurimot paakkuunnu. Lisää sokeri ja suola. 

Keitä hiljalleen kymmenen minuuttia. Anna jäähtyä ja vatkaa sitten kunnolla kuohkeaksi. 

Syö maidon kanssa tai jos oikein haluat herkutella, niin vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...