Tässä teille ohje nopeaan raparperipiirakkaan, jota saimme maistella äitini luona. Pohjataikinan tekee erityisen mureaksi tattarijauho, ja runsas muruseos kruunaa piirakan kuin piirakan. Piirakka on parhaimmillaan juuri tuoreena ja lämpimänä. Vaniljajäätelö tai -kastike tekee sille vielä extrahyvää.
Nopea raparperipiirakka
Pohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voisulaa
200 g ranskankermaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl tattarijauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
Päälle:
1,5 l raparperipaloja
50 g pehmeää voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
Sekoita taikinan ainekset keskenään nopeasti ja kaada voideltuun piirakkavuokaan. Levitä raparperipalat päälle.
Nypi voi, vehnäjauhot ja sokeri keskenään muruseokseksi ja ripottele se piirakan päälle.
Paista ensin 200 asteessa vartin ajan ja laske sitten lämpö 175 asteeseen. Jatka paistamista 15-25 minuuttia alatasolla.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti