Mieluiten teen nokkosista joko muhennosta, joka toimii hyvin kalan kaverina tai nokkoslettuja, joita pidän raaka-aineensa vuoksi terveellisinä, vaikka voissa paistaisin. Lettujen lisukkeeksi tein kylmän kananmuna-kermaviilikastikkeen ripauksella sinappia.
Nokkosletut
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja (tai osa esimerkiksi ohrajauhoja)
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
1,5 dl ryöpättyjä nokkosia (noin 1,5 litraa tuoreina)
Riko kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon puolet maidosta. Lisää jauhot, suola ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput maidosta sekä ryöpätyt nokkoset. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
Paista voissa lettuja ja tarjoa kananmuna-kermaviilikastikkeen sekä puolukkahillon kanssa.
Kananmuna-kermaviilikastike
1 prk kermaviiliä
2 keitettyä kananmunaa
1 tl sinappia
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
tilliä
Keitä kananmunat koviksi, noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä ja pilko hakkelukseksi. Yhdistä kaikki aineet ja anna maustua hetken aikaa.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti