torstai 4. kesäkuuta 2015

Nokkosletut ja kananmuna-kermaviilikastike

Luonnon oman superfoodin, nokkosen, keräily ja jalostaminen kuuluu loppukevään ja alkukesän puuhiin. Kaupan superfoodeista gojimarjoineen en välitä ja söisin varmasti nokkosiakin, vaikkeivät ne niin extrahyper-terveellisiä olisikaan. Mieluummin sitä poimii metsästä ilmaista vihreää kultaa kuin kaivaa pinaattipusseja kaupan pakastealtaista. Kaupan päälle sattuu vain tulemaan myös hurja määrä eri vitamiineja, etenkin c-vitamiinia, kivennäisaineita (seitsemän kertaa enemmän rautaa kuin pinaatissa!), antioksidantteja, kuitua... lista on pitkä.


Mieluiten teen nokkosista joko muhennosta, joka toimii hyvin kalan kaverina tai nokkoslettuja, joita pidän raaka-aineensa vuoksi terveellisinä, vaikka voissa paistaisin. Lettujen lisukkeeksi tein kylmän kananmuna-kermaviilikastikkeen ripauksella sinappia.

Nokkosletut
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja (tai osa esimerkiksi ohrajauhoja)
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
1,5 dl ryöpättyjä nokkosia (noin 1,5 litraa tuoreina)

Riko kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon puolet maidosta. Lisää jauhot, suola ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput maidosta sekä ryöpätyt nokkoset. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Paista voissa lettuja ja tarjoa kananmuna-kermaviilikastikkeen sekä puolukkahillon kanssa.



Kananmuna-kermaviilikastike
1 prk kermaviiliä
2 keitettyä kananmunaa
1 tl sinappia
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
tilliä

Keitä kananmunat koviksi, noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä ja pilko hakkelukseksi. Yhdistä kaikki aineet ja anna maustua hetken aikaa.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...