Soijarouheeseen tutustuin muutama vuosi sitten ja pari ensimmäistä epäonnistunutta kokeilua meinasivat tappaa innostuksen tähän raaka-aineeseen täysin. En edelleenkään suosittele tekemään bolognese-kastiketta soijarouheesta, vaan tekemään sen niin kuin pitääkin, kunnon jauhelihasta. Sen sijaan kokeillessani rouhetta makaronilaatikossa jotain ihmeellistä tapahtuu: se maistuu kuin jauhelihasta tehty laatikko. Tämä on todistettu myös empiirisesti, sillä lihansyöjä-Mallas ei huomannut eroa ennen kuin aterioinnin päätyttyä kertoessani ruoan sisältäneen jauhelihan sijaan soijarouhetta. "Hiukan mietin, miksi jauhelihamurut olivat niin pieniä", oli ainoa kommentti. Maun puolesta ruoka siis toimi hyvin.
Jotta makaronilaatikosta saa hyvää soijarouheella, on tärkeää muistaa runsas maustaminen. Rouhe ei itsessään maistu miltään, joten mausteita kannattaa lisätä avokätisesti. Tällä kertaa lisäsin joukkoon myös kaapissa pyörineen Crème Bonjour Cuisine Taco -seoksen, joka pyöristi makua ja vaikutti myös valmiin laatikon pehmeään koostumukseen. Silmäniloksi viipaloin päälle vielä tomaattia.
Soijamakaronilaatikko
400 g makaroneja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl tummaa soijarouhetta
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk tomaattipyreetä
0,5 tl chilijauhetta
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 prk Crème Bonjour Cuisine Taco
2 tomaattia
3 munaa
7 dl maitoa
ripaus suolaa
Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi (vähennä hiukan pussissa annettua minuuttimäärää, sillä makaronit kypsyvät vielä uunissa).
Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne öljyssä. Lisää soijarouhe pannulle ja paahda hetken aikaa. Lisää sitten vesi ja liemikuutio ja kuumenna, kunnes kuutio sulaa. Lisää mausteet.
Sekoita soijarouheseos, makaronit ja tuorejuustoseos keskenään ja kaada voideltuun vuokaan. Kaada munamaito sekaan. Viipaloi tomaatit ja asettele vuoan päälle.
Paista 200 asteessa tunnin verran.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti