Itse kakku on liivatteeton, minkä huomaa normaalia juustokakkua pehmeämmässä koostumuksessa. Kakun kannattaa antaa hyytyä rauhassa yön yli jääkaapissa. Mangokuorrutteen voi halutessaan jättää pois, jos ei halua käyttää lainkaan liivatteita. Vaihtoehtoisen päällisen voi tehdä myös esimerkiksi hyytelösokeria käyttämällä.
Aurinkoinen kevätkakku
Pohja:
180 g digestivekeksejä
75 g voita
Täyte:
2,5 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 sitruunan kuori
4 rkl sitruunanmehua (n. 1 sitruuna)
1 dl limecurdia
Päällys:
3 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
2 dl säilykemangoa valutettuna ja soseutettuna
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai tukevassa muovipussissa kaulimella murskaten. Sulata voi, yhdistä keksimurun kanssa ja painele vuoan pohjalle. Laita jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Levitä limecurd varovasti keksipohjan päälle. Keksimuru lähtee herkästi liikkeelle, joten annathan pohjan jähmettyä ensin kunnolla viileässä ennen levitystä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto joukkoon. Lisää mukaan raastettu sitruunankuori, sitruunanmehu sekä sokeri. Maistele ja lisää tarvittaessa sokeria. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun ja yhdistä mangososeeseen. Jäähdytä hetki ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä vielä ainakin tunnin verran viileässä.
- Pulla
Nam! Kaunis kakku :) Mangokiille tuo kakkuun kauniin, kiiltävän, keväisen pinnan. Tekisi mieli ottaa tuosta palasta haukku, tai kaksi :)
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaEikö vain :)
VastaaPoista