Pyrin kokeilemaan pääsiäisenä aina jotakin uutta jälkiruokaa joko pitkäperjantaina tai pääsiäissunnuntaina. Toisena juhlapyhänä jälkiruoka on perinteisesti aina mämmiä, vaikken sen suurimpia faneja olekaan. Yksi annos mämmiä runsaan kerman kera kerran vuodessa on kuitenkin saatava.
Tämän vuoden pitkäperjantain aterian päätti hedelmäinen pashamalja. Ei tämä toki oikeaa pashaa päihitä, mutta sopii kevennettynä versiona hyvin päivällisen päätteeksi. Pasha muutoinkin kuuluu minusta pääsiäissunnuntain aamiaiselle, ei jälkiruoaksi tai kahvipöytään. Pashamaljaani tuli kerroksittain pashan tyylistä vaahtoa, joka tehtiin vaniljakastikkeesta ja sitruunarahkasta ja maustettiin korinteilla sekä mantelirouheella, sekä hedelmäkuutioita mangosta ja appelsiinista. Yhdistelmä toimi hyvin ja oli keväisen raikas.
Hedelmäinen pashamalja
6 annosta
2,5 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
1 prk sitruunarahkaa
2 rkl korintteja
2 rkl mantelirouhetta
1 prk säilykemangoa
1 appelsiini
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää sitruunarahka joukkoon. Lisää myös korintit ja mantelirouhe. Valuta mangot ja kuutioi. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele ne.
Laita tarjoilumaljan pohjalle hedelmäkuutioita ja päälle pashavaahtoa. Toista vielä toisen kerran.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti