maanantai 30. tammikuuta 2017

Jyväskylän paras hampurilainen -testi, osa 10,5: Lounge Jyväskylä

Yksi uusimpia lounasravintoloita Jyväskylässä on Lounge Jyväskylä, joka käytännössä sijaitsee samassa tilassa Savelassa (Onkapannu 2), jossa Le Qulkurin ensimmäinen ravintola aikoinaan ja toimii samalla konseptilla tarjoillen laadukasta, tuoreista raaka-aineista, suurella sydämellä väsättyä ruokaa normaalin lounasruuan hinnalla. Loistodiili joka kantilta katsoen. Loungea luotsaa Aapo Pulkkinen, joka aiemmin vaikutti Le Qulkurissa.


Lounge Jyväskylä hampurilaistesti mallaspullaPaitsi lounasta, Lounge tarjoaa myös pitopalvelua, saunatiloja, kokkikouluja ja mikä hienointa, "kokki kotiin" -palvelua! Jos siis haluat järjestää omassa kodissasi täysin palvellun illan mieliinpainuvin herkuin, saat sen täältä. Tarjous jäi kutkuttamaan mieltä aika lailla...

Lounge Jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla

Lounge Jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla

Mallaspulla sai kutsun tulla tutustumaan Loungeen hampurilaisen merkeissä, minkä vuoksi sisällytämme tämän hampurilaisarvioiden joukkoon. Koska virallinen Jyväskylän parasta hampurilaista etsivä testimme keskittyy à la carte -listoilta vakituisesti löytyviin burgereihin, Lounge ei satunnaisesti tarjottavalla lounasburgerillaan pääse testiin täysivaltaisesti mukaan. Ystävälliseen kutsuun oli kuitenkin mukava tarttua, joten annoimme Loungelle mahdollisuuden ratsastaa sivuraiteella.

Kovin suurta epärehellisyyttä ei ole sanoa, ettei tästä kaupungista paljon parempaa valueta saa 9,50 euron hampurilaisrahalle kuin Loungen burger. Nyt on siis kyseessä satsi, joka maksaa vaivaiset 2,70 euroa enemmän kuin Bic Mac -ateria.

Tässä perustelut väitteelle:
  • Loungen lounas sisältää salaattipöydän ja tuoretta focacciaa sekä pääruuan lisäksi pienen jälkiruuan kahveineen. 
  • Itse hampurilainen on laatutavaraa. Käsintehty joka kohdasta alkaen. 
  • Maista tätä ja maista Big Macia. 
Lounge Jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla

Valitsimme sekä liha- että kasvisversion, mutta arvostelussa painotimme lihaisampaa burgeria sääntöjen mukaan.

Lounge Jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla

Parisataa grammaisen pihvin jauheliha oli juuri jauhettua ja paistettu mehukkaan mediumiksi. Korkea torni, joka oli kasattu pihvin ympärille, oli varsin näyttävän näköinen eikä sitä ehkä ollut tarkoitettu käsin syötäväksi. Tämähän piti tietysti itse kokeilla, mutta kovasti sottaista puuhaa se tuppasi olemaan eikä kovin moni muu purilaista näyttänyt käsin yrittävänkään tuhota. 

Hampurilaissämpylöinä toimineet briossit oli käsinleivottu edellisenä päivänä paikan päällä, mistä pisteet kotiin.

Lounge Jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla

Sisäänsä hampurilainen oli saanut normaalia tomaatti, (suola)kurkku, salaatti -yhdistelmää eksoottisemman täytesetin. Karamellisoitu sipuli, chilimajoneesi ja Jukolan Juustolan cheddar sekä rapsakaksi paistettu pekoni toimivat hyvänä yhdistelmänä.

Lounge Jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla

Kasvisburgerin pihvinä oli tuhti viipale vuohenjuustoa sekä mausteista tomaatti-fenkolisalsaa. Vuohenjuuston vahva maku painoi päälle yleisen syyttäjän lailla, joten juustosta kannatti tykätä tätä valitessa.

Lounge Jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla

Lisäpisteitä ateria keräsi myös hauskasta perunan muodosta. Ranskalaisten sijaan lautaselta löytyi parmesanperuna eli suorakulmainen "laatikko" päältä rapeaa ja sisältä suussasulavan kuohkeaa perunaa. Pullan ehdoton suosikki!

Lounge Jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla

Ravintolan omistajan sanoin Loungen missiona on osoittaa, kuinka halvallakin voi saada laadukasta ja todella hyvää ruokaa aikaan. Kertakokeilu heidän lounaastaan todisti tämän ja synnytti innon käydä testaamassa heidän kekseliäitä lounaitaan jatkossakin. Tällaiselle tarjonnalle toivoisi ainoastaan yhtä parannusta: sijaintia lähempänä kaupungin ydintä.

Loungen burger sai yhtä korkeat pisteet kuin kisan tämänhetkinen ykkönen, Lutakon Nurkka. Hurja saavutus lounashampurilaiselta! 

Tulokset: 
  • Pihvin laatu ja maku: 9½ 
  • Täytteet: 9 
  • Sämpylä:9 
  • Ranskalaiset: 9+ 
  • Hinta: 9+ 
Kokonaisarvosana: 9+

Testin edelliset osat:

Löydät hampurilaistestin myös Mallaspulla maistelee -sivulta, johon on koottu kaikki ravintola-arviomme. 

* Annokset nautittu ilmaiseksi.

- Mallas ja Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...