torstai 5. tammikuuta 2017

Jyväskylän paras hampurilainen -testi, osa 9: Lutakon Nurkka


Keski-Suomessa jo messiaanisiin suhteisiin kasvanut rockpyhättö, Tanssisali Lutakko, on tuonut meillekin elämään reipasta jalanpoljentoa, tukan pyöritystä ja nyrkin nostelua aina silloin tällöin sinne etsiytyessämme. Hieno kulttuurikeskus kerta kaikkiaan!

Lutakon Nurkka burger hampurilaistesti Mallaspulla Jyväskylä paras hampurilainen

Tänä syksynä hampurilaishaasteen jo alettua korviin kantautui ja silmiin sattui mielenkiintoisia mainoksia Lutakon Nurkasta (Lutakonaukio 3). Lutakon rock-klubin alakerrasta löytyvä, viimeiset kolme vuotta lounaspaikkana toiminut ravintola on alkanut pitää oviaan auki myös iltaisin bistrotyyppisesti. Mikä tärkeintä, listalta löytyy myös hampurilainen – Nurkan burger. Emme olleet huomanneet paikan toimivan edes lounasaikana aikaisemmin, joten pienen itsetutkiskelun ja -ripityksen jälkeen lisäsimme Nurkan oitis mukaan testiimme.

Lutakon Nurkka burger hampurilaistesti Mallaspulla Jyväskylä paras hampurilainen tanssisali Lutakko

Nurkka, kuten moni muukaan testikohteistamme, ei ole valkoisten pöytäliinojen paikka, vaan kantaa ylpeästi rock-klubin katu-uskottavan ilmeen (wc-tilat ovat tarkastamisen arvoiset). Mistään lähiöessoräkälästä ei lainkaan ole kyse, vaan trendikkään tummasävyisestä, viihtyisästä tilasta, jossa taustamusiikkina toimii sopivalla äänitasolla hitusen rokahtava poljento.

Lutakon Nurkka burger hampurilaistesti Mallaspulla Jyväskylä paras hampurilainen Tanssisali Lutakko

Ruuan puolesta Nurkka pitää varsin tinkimätöntä linjaa. Eletään sesongin ja tuotteiden saatavuuden mukaan ja tehdään sitä, mitä milloinkin tekee mieli ja mahdollisimman pitkälti omin kätösin. Paperisen menun sijaan ruokalista löytyy seinältä, henkilökunnan kattavan valaisun saattelemana. Ajankohtaisimman infon päivän menusta löydät varmimmin paikan Facebook-sivulta. Vaikka menun pituus ei henkeä salvannutkaan, siinä oli huomioitu mukavasti myös vegepuolen edustajat. Olutlista oli sen sijaan varsin kattava, josta pisteet. Tämäkin lista taitaa elää vuodenajan mukaan, koska valittavana löytyi varsin monta tummaa ja hieman raskaampaa olutta keskitalven ankeutta korostamaan.

Lutakon Nurkka burger hampurilaistesti Mallaspulla Jyväskylä paras hampurilainen bistro menu

Tällä kertaa jouduimme venymään hampurilaishaasteemme sääntötulkinnoissa, koska Nurkalla ei ollut ollenkaan possun- tai naudanlihapurilaista listallaan, vaan tämän hetkinen Nurkan Burger piti sisällään hevosen jauhelihasta tehdyn paksun, lähes 200 grammaisen pihvin. Aikaisemmat burgerit olivat kuulemamme mukaan imeneet sisäänsä naudan-, possun- ja lampaanlihapihvit, ja nyt sattui olemaan pollen vuoro, kun sitä oli tarjolla sopivaan hintaan. Toisena vaihtoehtona olisi ollut myskikurpitsainen hampurilainen.

Annoksen saapuessa pöytään Pulla ehti jo harmitella ranskalaisten vähäistä lukumäärää sekä burgerin pienuutta, päätyäkseen lopulta täysin päinvastaiselle kannalle. Älä siis tuomitse ulkonäköä, sillä annos on täyttä tavaraa alusta loppuun eikä nälkää tarvitse illan aikana enää nähdä. Käsin syömistä ei kannata harkita.

Lutakon Nurkka burger hampurilaistesti Mallaspulla Jyväskylä paras hampurilainen

Itse leivotut sämpyläbriossit aloittivat syöjien huijauksen höttöisellä ulkonäöllään, sillä leipä osoittautui tuhdiksi, mutta samalla mainion kuohkeaksi. Kevyt paistopinta oli briossin alapinnoilla, mutta muutoin koostumus oli pehmeä. Tällaista on etsitty!

Lutakon Nurkka burger hampurilaistesti Mallaspulla Jyväskylä paras hampurilainen

Pihvin kypsyydestä ei tilauksen yhteydessä tiedusteltu, vaan keittiön valinnan mukaan pihvi tarjoillaan mediumina. Tämä toki sopii meille, tosin tällä kertaa pihvi oli mennyt jo asteen verran kypsemmäksi. Pihvi oli kuitenkin edelleen mehukas eikä hevosenlihan omaa aromia ollut peitetty. Hyvä suolaus ja pippuri löytyivät pihvistä.

Lutakon Nurkka burger hampurilaistesti Mallaspulla Jyväskylä paras hampurilainen

Täytteinä oli kaksi cheddar-siivua, jotka olisivat kaivanneet muutamaa lisälämmityssekuntia sulaakseen kauniimmin ja herkullisemmin pihvin päälle. Lisänä oli myös tuoretta lehtisalaattia, pieneksi pilkottua tomaattia (mikä helpottaa mukavasti syömistä) sekä erittäin maistuvaa valkosipulimajoneesia. Vaikka lisukkeita ei ollut kovin mittavaa määrää, kokonaisuus ja maku toimivat.

Lutakon Nurkka burger hampurilaistesti Mallaspulla Jyväskylä paras hampurilainen

Annoksen kruunasivat ranskalaiset, jotka lopultakin olivat sillä tasolla, mitä niiden pitäisi olla jokaisessa itseään kunnioittavassa, ranskalaisia tarjoavassa ravintolassa. Itse tehdyt, kolmesti paistetut ja mausteöljyllä silatut perunat olivat erittäin rapeat ja jäivät mieleen kertaheitolla. Koostumus, maku ja suolaus olivat kaikki kohdillaan. Pelkästään näiden takia kannattaa tehdä reissu Nurkkaan!

Lutakon Nurkka burger hampurilaistesti Mallaspulla Jyväskylä paras hampurilainen

Hintaa hampurilaiselle ja ranskalaisille tuli kaikkiaan 18 euroa (hinta ilmeisesti vaihtelee lihasta riippuen), joten hintavampaan päähän testipaikkoja mentiin. Mutta kuten aikaisemminkin, hinta toi samalla katetta (myös asiakkaalle). 

Kaiken kaikkiaan Lutakon Nurkan hampurilainen oli erittäin positiivinen kokemus, ja annos ampaisi kertalaakista testin tämän hetkiseen kärkeen! Suositukset Nurkalle, jatkakaa hyvää työtä! 

Lutakon Nurkka burger hampurilaistesti Mallaspulla Jyväskylä paras hampurilainen

Yksi miinus vierailullemme mahtui: olimme koko 45 minuuttia paikan ainoat asiakkaat. Toki olimme erikoispäivänä (uudenvuodenaattona) liikkeellä, mutta muiden asiakkaiden puute latistaa tunnelmaa ja tuo myös meidän ohimoillemme pienoisia tuskan hikikarpaloita ravintolan pärjäämisestä tässä kaupungissa. Tässä siis iso vinkki: Jos pohdit burgerin syömistä (tai mitä tahansa muuta ruokailua) Jyväskylässä, harkitse vakavissasi siirtymistä keskustan puolelta parin sadan metrin päähän Lutakkoon ja käy tukemassa laadukasta ravintolaa.

Lutakon Nurkka burger hampurilaistesti Mallaspulla Jyväskylä paras hampurilainen

Tulokset:
  • Pihvin laatu ja maku: 9+
  • Täytteet: 8,5
  • Sämpylä: 9+
  • Ranskalaiset: 10-
  • Hinta: 8-
Kokonaisarvosana: 9+

Rankingtilanne hetkellä 9/15:
1. Lutakon Nurkka 9+
2. Stefan's Steakhouse 9
3. Figaro Winebistro 9-
4. Revolution 8+
5. Huviretki 7+
6. Grilli 21, Ravintola Taikuri ja Pancho Villa 7
7. Passion Food & Bar 6,5

Testin edelliset osat:

Löydät hampurilaistestin myös Mallaspulla maistelee -sivulta, johon on koottu kaikki ravintola-arviomme.

- Mallas

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...