tiistai 24. tammikuuta 2017

Jyväskylän paras hampurilainen -testi, osa 10: Ravintola Sohwi

Jyväskylässä ei ole liikaa yksityisessä omistuksessa olevia baari-ravintoloita, jotka tarjoaisivat kohtalaisen olutlistan ja maistuvaa mahantäytettä vaihtuvilla menuilla. Yksi tällainen on kuitenkin Ravintola Sohwi (Vaasankatu 21), jossa tuli aikoinaan yläkaupungilla asuessa vietettyä enemmänkin aikaa. Sohwi on (tai ainakin oli) paikka, jossa sanojen käytön tehokkuus oli maksimoitu, ja kahden euron oluen tilaaminen ja maksaminen aina reippaalta ja asiakaspalveluhenkiseltä henkilökunnalta tapahtui murahduksin.


ravintola sohwi jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla blogi giant burger


Vierailu ulkomailla ja sen jälkeinen muutto eri kaupunginosaan sekä yksi aivan onneton ja ylikallis lihaleipä (paahtoleivän päällä pieni kasa mautonta nautaeläintä ja ranskalaiset 20 euroa) kuitenkin aiheuttivat äänestyksen jaloilla, ja nykyään Sohwissa tulee piipahdettua hyvin harvoin.


ravintola sohwi jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla blogi


ravintola sohwi jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla blogi


Sohwin menu siis vaihtuu tasaisin väliajoin, sesongin mukaan (Pulla ei vieläkään ole antanut Sohwille anteeksi pestokanan & auraohraton tiputtamista listalta. Saisiko takaisin, kiitos!). Yksi annos, joka kuitenkin on säilynyt listalla vuodesta toiseen, on Sohwin oma hampurilainen, Giant Burger. Aikoinaan kyseisen burgerin sai 12 eurolla ja annokseen sisältyivät ranskalaiset tai salaatti, mutta nykyään kyseinen tuote keventää pankkikorttia jo 14,50 euron verran ja ranskalaiset, salaatti tai vihannesspagetti tuo tuotteeseen vielä 2,50 euron lisähinnan. Niin se inflaatio laukkaa.

ravintola sohwi jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla blogi menu

Giant Burgereita tuli opiskeluaikoina syötyä lukuisia kertoja, ja muistikuvat ovat hyvät. Se, kuinka paljon muistikuvissa oli ajan kultaamaa patinaa, selviää nyt armottomassa burgerimankelissamme.

Sohwin burgerilista käsittää kaikkiaan viisi tuotetta: Giantin ja isoveljensä Beast Burgerin – johon saa 2,5 eurolla pikkuveljeen verrattuna väliin myös jalapeñohilloa ja pekonia – kanaversion, vegaanisen purilaisen sekä rieskaan loihditun annoksen. Valitsimme kaksi ensin mainittua yhtäläiseen arvosteluun. 

ravintola sohwi jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla blogi giant burger

Giant Burger kannattelee sisällään kahta lättymallista ja varsin vahvasti suola-savupaprikaseoksella maustettua naudan täyslihapihviä. Niiden kypsyydestä ei tiedusteltu, ja kuten kuvatkin paljastavat, purilaista ei selvästikään ole tarkoitettu käsin syötäväksi. Pihveistä itsestään oli vaikea saada selvää kuvaa, koska mausteet puskivat vahvasti päälle. Eivät nämä kuitenkaan huonoimpia kohtaamiamme pihvejä olleet.

ravintola sohwi jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla blogi giant burger

Pihvien välissä asusti mukavasti sulanutta Kolatun Juustolan Martta-cheddaria ja piparjuurimajoneesia, josta ainakin Pulla oli erottavinaan myös valkosipulin maun. Nämä tukivat hyvin toisiaan. Muita täytteitä olivat perinteisesti laitetut tomaattiviipaleet, jääsalaatti ja tavallinen kurkku sekä punasipuli, joka oli raakaa, ei marinoitua, toisin kuin menussa luvattiin. Lisänä oli vielä tomaattikastiketta.

ravintola sohwi jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla blogi giant burger

ravintola sohwi jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla blogi giant burger

Beastin jalapeñohillo oli melkoisen makeaa ja peitti alleen hampurilaisen muun maun. Pekonit sen sijaan ansaitsevat erityismaininnan. Viipaleet olivat isoja, niitä oli riittävästi ja, ennen kaikkea, ne oli paistettu erinomaisesti. Parhaat pekonit, mitä olemme burgerin välissä tähän mennessä saaneet!

ravintola sohwi jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla blogi beast burger

Sämpylä oli seesaminsiemenillä koristeltu, teollisvalmisteinen durum-vehnäsämpylä, joka oli käynyt olemattoman lyhyen reissun paistinpannulla, ennen kuin päätyi täytettäväksi. Siitä ei suurempaa draamaa saa aikaiseksi.

ravintola sohwi jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla blogi giant burger

Ranskalaiset olivat hienoinen pettymys. Ei sikäli, että ne olisivat erityisen huonoja olleet, mutta niiden ulkomuoto kirjoitti shekin, jota sisus ei pystynyt lunastamaan. Päällisin puolin ranskalaiset (tai tikkuperunat, kuten menu niitä kutsui) olivat rapean tuntuisia, mutta sisältä ne olivat samaa jauhoisuutta kuin niin monet muutkin jo testaamamme. Myös suolan määrä vaihteli tikusta toiseen turhan paljon.

ravintola sohwi jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla blogi ranskalaiset perunat

Kaiken kaikkiaan Sohwin Giant Burger on ihan kelpo annos, joka vei voiton Beastista (tosin ne pekonit haluaisimme Giantin sisään). Se lunastaa odotukset, mutta ei kuitenkaan nouse tähdeksi. Varmaa tekemistä kuitenkin.

Tulokset: 
  • Pihvin laatu ja maku: 8+ 
  • Täytteet: 8 
  • Sämpylä: 8- 
  • Ranskalaiset: 7½ 
  • Hinta: 8- 
Kokonaisarvosana: 8

Testin edelliset osat:

Löydät hampurilaistestin myös Mallaspulla maistelee -sivulta, johon on koottu kaikki ravintola-arviomme. 

ravintola sohwi jyväskylä hampurilaistesti mallaspulla blogi giant burger

- Mallas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...