sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Punakaali-granaattiomenasalaattia & sitrusvinegrettiä

Kaalisalaatit taitavat olla aina in. Kesällä varhaiskaalista tehtynä, grillikaudella majooneesilla silattuna coleslaw'na, talvella etikkamarinoituna ja aina hapankaalisena.


Punakaali granaattiomena salaatti sitrusvinegretti mallaspulla

Talvella punakaalien ja sitrushedelmien ollessa parhaimmillaan sekä halvimmillaan niiden yhdistäminen yhteen on varma veto. Maku-lehdessä kokattiin punakaalista sekä granaattiomenasta niin kauniin hehkuvaa herkkua sitrusvinegretin kera, että reseptiä oli testattava.

Punakaali granaattiomena salaatti sitrusvinegretti mallaspulla

Punakaali kannattaa suikaloida mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja "kypsyttää" tunnin verran kevyesti suolattuna, jolloin ylimääräinen neste poistuu ja kaali pehmenee mukavasti. Hapan omena sekä pirskahtelevan kirpeät granaattiomenan siemenet sekä vinegretin sitruuna ja lime muodostavat yhdessä talven raikkaimman kokonaisuuden!

Punakaali granaattiomena salaatti sitrusvinegretti mallaspulla

Jos granaattiomenan teurastus ei ole lempipuuhiasi, tässä pari vinkkiä:
  • Halkaise granaattiomena kahtia ja ota esiin syvä kulho.
  • Pidä omenanpuolikasta kädessäsi ja hakkaa kuoripuolta lihanuijalla tai tukevalla kauhalla napakoin iskuin siten, että omena on kulhon päällä tai hiukan jopa sen sisällä. Siemenet tippuvat näin kulhoon ja kulhon korkeat reunat estävät pirskumisen ympäriinsä.
  • Napsi sormin kulhosta pois vaaleat siemenreunamat, joita ei syödä.
Salaattia tulee kunnon annos, mutta se säilyy hyvänä usean päivän ajan. Sopii hyvin esimerkiksi mausteisen makkaran kaverina.

Punakaali granaattiomena salaatti sitrusvinegretti mallaspulla

Punakaali-granaattiomenasalaattia & sitrusvinegrettiä

6 annosta

Salaatti:
400 g punakaalia
2 omenaa (Granny Smith)
1 granaattiomena
1 dl kuorellisia manteleita

Sitrusvinegretti:
2 rkl sitruunamehua
2 rkl limenmehua
0,5 dl rypsiöljyä
1 rkl ruokosokeria
1 tl merisuolahiutaleita

Poista punakaalista uloimmat lehdet ja huuhdo se. Leikkaa terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kulhoon. Ripottele väliin suolaa ja anna kaalin maustua huoneenlämmössä vajaa tunti. Valuta kaali tarvittaessa siivilässä.

Kuori omenat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Halkaise granaattiomena, pidä puolikasta kulhon päällä ja koputtele lihanuijalla tai tukevalla kauhalla kuoripuolta, jolloin siemenet tipahtavat kulhoon. Laita omenasuikaleet ja granaattiomenansiemenet kaalien joukkoon ja sekoita. Rouhi mantelit ja lisää ne kulhoon.

Yhdistä sitrusvinegretin ainekset keskenään ja sekoita salaatin joukkoon. Anna maustua hetki kylmässä. Salaatti säilyy hyvänä muutaman päivän.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...