torstai 29. joulukuuta 2016

Kylmäsavulohipannukakkurulla

Pannukakkurulla on yksi lempitarjottavistani, kun vieraita on tulossa ja tarpeen olisi jokin helppo, nopea ja herkullinen ruoka. Rullasta saa sopivilla täytteillä juhlavan tarjottavan, mutta yhtä lailla se sopii myös arkeen. Kunnon viipale rullaa ja kylkeen iso salaatti, eikä lounastakaan tarvitse kauempaa miettiä.


Kylmäsavulohipannukakkurulla pannukakku suolainen leivonta Mallaspulla lohi



Kylmäsavulohipannukakkurulla pannukakku suolainen leivonta Mallaspulla lohi

Jos joululta jäi yli kylmäsavulohta, sen rippeet on helppo upottaa rullan sisään. Yhtä hyvin sisään sopii myös graavattu lohi tai muut joulun kalat. Kätevä emäntä sujauttaa pannukakkutaikinaan myös porkkanalaatikon jämät ja saa tulokseksi oranssina hehkuvan pannarin! :)

Kylmäsavulohipannukakkurulla pannukakku suolainen leivonta Mallaspulla lohi

Ohjeen tähän nappasin vuodelta 1996 peräisin olevasta Valion Juusto-reseptivihkosesta; täynnä laatureseptejä, jotka toimivat vuodesta toiseen yhtä luotettavasti.
Kylmäsavulohipannukakkurulla

Pannukakkutaikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
6 dl maitoa
2 valkosipulinkynttä
3 kananmunaa
50 g voita sulatettuna

Täyte:
1 prk (200 g) valkosipulituorejuustoa
1 rkl sinappia
1 dl tuoretta tilliä silputtuna
rouhaisu mustapippuria
200 g kylmäsavulohta

Tee pannukakku sekoittamalla vehnäjauhot ja suola ja lisää puolet maidosta. Sekoita tasaiseksi ja lisää loppu maito, kananmunat, hienonnetut valkosipulinkynnet sekä voisula. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista 200 asteessa 30 minuuttia. Kumoa puhtaalle leivinpaperille ja poista pohjapaperi. Anna jäähtyä.

Sekoita tuorejuustoon sinappi, tillisilppu ja mustapippuri ja levitä pannukakun päälle. Pilko kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja ripottele tuorejuuston päälle. Kääri rullalle ja nosta tarjolle saumapuoli alaspäin.

Jos haluat tarjota rullan mieluummin lämpimänä, ripottele päälle juustoraastetta ja kuumenna 200 asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja rulla lämpenee myös sisältä.

Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Kylmäsavulohipannukakkurulla pannukakku suolainen leivonta Mallaspulla lohi


- Pulla

5 kommenttia:

  1. Valion reseptivihkosia on pino tallella hyllyllä, ja aika ajoin niitä tulee selailtuakin. Tämä on kyllä jäänyt testaamatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niistä reseptivihkosista en aio luopua, vaikka keittokirjoja on muuten ihan riittämiin ;) On niissä aika monta testaamatonta reseptiä minullakin, mutta onneksi joka päivä saa syödä ja kokeilla uutta.

      Poista
  2. Melko samanlaista meilläkin on juhlissa, kun en osaa (lue: viittiny opetellakaan) voileipäkakkuja tehdä. Pohjaohjeeni on enemmän tuulihattutaikinamainen, mutta lopputulos näyttää aika identtiseltä teidän rullan kanssa :D Just omiaan rippeidenupotushommiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta pitäisikö meidän pitää voileipäkakkukurssi :D Ne on Maltaan lemppareita ja jokunen on tullut taiteiltua. Tosin rullailu on vielä nopeampi ja kivempi prosessi.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...