maanantai 12. joulukuuta 2016

Englantilainen hedelmäkakku

Jos haluat tehdä jouluksi klassisen englantilaisen hedelmäkakun, nyt on paras hetki sen leipomiselle!


englantilainen hedelmäkakku joulu leivonta mallaspulla

Hedelmäkakku on erinomainen keino välttää joulun viime hetken leivontakiireet, sillä kakku tulee tehdä valmiiksi jo reilusti ennen sen nauttimista. Jos pakastimestasi löytyy tilaa, voit leipoa sen sinne jo vaikka marraskuussa. Kiepauta kakku vain tiiviiseen muovipussiin, niin se säilyy pakkasessa hyvänä h-hetkeen asti. Jääkaapissa tiiviisti pakattuna se säilyy pari viikkoa kuin itsestään. Ellet syö sitä jo sitä ennen ;) Muutamaan päivään leipomisen jälkeen hedelmäkakkuun ei kannata koskea, sillä kakku mehevöityy ja maut tasaantuvat säilyttämisen aikana huippuunsa.

englantilainen hedelmäkakku joulu leivonta mallaspulla

Englantilaisen hedelmäkakun juju muodostuu täytteen sattumista: pähkinämurusta, rusinoista, luumuista, sukaateista sekä erivärisistä cocktail-kirsikoista. Laita niitä, mistä pidät eniten; vaihtelu virkistää joulusta toiseen. Mitä enemmän sattumia, sitä kauniimpi kakku.

Loraus konjakkia on myös ehdoton aines kakkuun! Tujaus kannattaa hyödyntää korinttien ja/tai rusinoiden pehmentämisessä ja niiden marinoinnissa. Konjakin sijaan voit käyttää myös rommia tai mantelilikööriä. Alkoholittoman version saat sitruunamehulla.

englantilainen hedelmäkakku joulu leivonta mallaspulla

Englantilainen hedelmäkakku
250 g voita
250 g (n. 2,5 dl) sokeria
4-5 munaa (pieniä munia voit laittaa viisi)
250 g kuivattuja hedelmiä (punaisia säilykekirsikoita, appelsiininkuorikuutioita, korintteja, rusinoita, aprikooseja, luumuja, sukaattia, pähkinärouhetta yms.) oman maun mukaan
2 tl leivinjauhetta
250 g (n. 4,5 dl) vehnäjauhoja
2 rkl konjakkia (tai rommia, mantelilikööriä, sitruunamehua)

Laita korintit (tai rusinat) konjakkitilkkaan maustumaan muutamaksi tunniksi.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja pilkotut hedelmät ja lisää ne taikinaan.

Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin tunti; lopuksi voit alentaa lämmön 160 asteeseen.


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...