keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Savulohikakku joulun kalapöytään

Joulun parhaat herkut löytyvät kalapöydästä, ja joka vuosi haluan tehdä jonkin kakkumaisen kalaherkun perinteisten graavilohien ja marinoitujen silakoiden seuraksi.

 savulohikakku kakku lohikakku savulohi joulu leivonta kala kalaruoka

Savulohikakussa yhdistyvät kylmä- ja lämminsavulohi kermaiseen täyteseokseen, jossa maistuvat myös tilli ja sitruuna raikastuksena. Savulohikakku sopii syötäväksi sellaisenaan perunoiden kanssa, blinien kanssa sekä saaristolaisleivän päällä.

savulohikakku kakku lohikakku savulohi joulu leivonta kala kalaruoka


Savulohikakku
200 g kylmäsavulohta
150 g lämminsavulohta
1 prk (200 g) kermaviiliä
150 g ranskankermaa
2,5 dl kermaa
puoli ruukkua tilliä
0,5 tl suolaa 
mustapippuria
1 sitruunan mehu
5 liivatelehteä

Koristeeksi tilliä

Pilko kylmäsavulohi pieneksi ja paloittele lämminsavulohi myös pieniksi paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kermaviili ja ranskankerma, silputtu tilli, kalapalat, suola ja mustapippuri. Lisää kermavaahto varovasti joukkoon.

Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista sitruunasta mehu ja kuumenna se kattilassa kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet joukkoon, jäähdytä hetki ja kaada ohuena nauhana kalaseokseen.

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kaada massa vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kumoa tarjoiluvadille ja koristele tillillä.


savulohikakku kakku lohikakku savulohi joulu leivonta kala kalaruoka

- Pulla

2 kommenttia:

  1. Hyydykekakut on mun herkkua! Hyvän maun lisäksi ne on aika näyttäviä pöydässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vieläpä yleensä helppoja tehdä! Monta kärpästä yhdellä huitaisulla :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...