torstai 22. joulukuuta 2016

Mallaspulla maistelee: Motto am Fluss, Wien

Ennen Wienin-matkaamme tutkailin netistä, millaisia vinkkejä löytyisi mukaviin, rentoihin ruokapaikkoihin ja löysin Helsingin Sanomien jutun, jossa mainittiin vuonna 2010 avattu ravintola Motto am Fluss


Mallaspulla matkailee Wien Itävalta ravintola Motto am Fluss

Ravintola sijaitsee Tonavan kanaalin reunalla Schwedenplatzilla paikassa, josta jokilaivat lähtevät Twin-City-matkalleen Wienin ja Bratislavan välillä. Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat tekivät ravintolasta todella valoisan, ja sisustus oli rento, pehmeän mukavista tuoleista alkaen. Tosin pään yläpuolella olevia puunoksia joutui varomaan, mutta pitkäpäisten elämään se kuuluu normaalistikin.

Mallaspulla matkailee Wien Itävalta ravintola Motto am Fluss

Ravintola mainostaa tarjoavansa modernia, kansainvälistä ruokaa itävaltalaisella fokuksella. Kävimme syömässä paikan businesslounaan, jonka sai valita kahdella tai kolmella ruokalajilla. 

Mallaspulla matkailee Wien Itävalta ravintola Motto am Fluss lounasmenu

Taisimme taltuttaa kovimman nälän syömällä kaksi vadillista superhyvää, juureen leivottua leipää jo ennen ensimmäistäkään annosta.

Mallaspulla matkailee Wien Itävalta ravintola Motto am Fluss juureen leivottu leipä

Avokadoalkupala vuohenjuusto-bulgurpallon kera oli raikas ja herkullinen annos, jossa todella oli vahva avokadon maku. Lounaan paras hetki osui heti kattauksen alkuun.

Mallaspulla matkailee Wien Itävalta ravintola Motto am Fluss avokado alkupala

Pullalle tuotiin ensin pääruokana tämä hehkuvan punainen annos, joka taisi ensipuraisun perusteella sisältää punajuuria sekä pehmeitä gnoccheja. Koska tilaus oli kuitenkin munakoisoa ja lasinuudeleita, pöytään saapui hetken päästä myös oikea annos, joka ei kauneudessa hävinnyt piiruakaan.

Mallaspulla matkailee Wien Itävalta ravintola Motto am Fluss punajuuri gnocchi

Mallaspulla matkailee Wien Itävalta ravintola Motto am Fluss munakoiso lasinuudeli granaattiomena

Maltaan riistapata sisälsi mureaa hirvenlihaa sekä myös perunagnoccheja. Maistuvaa, mutta hyvin kotiruokamainen annos.

Mallaspulla matkailee Wien Itävalta ravintola Motto am Fluss riistapata gnocchi

Jälkiruokana oli raikas lajitelma mustaherukka- ja mangosorbetteja sekä kermaista kookosjäätelöä. Jopa marjat maistuivat tuoreen kesäisiltä!

Mallaspulla matkailee Wien Itävalta ravintola Motto am Fluss sorbetti jälkiruoka

Vaikka Wienin tarjoilukulttuuria moititaan töykeäksi ja turhankin nopeaksi (tämän ehdimme todistaa jo kahviloissa sekä etenkin perinneravintola Plachuttassa), Motto am Flussissa palvelu oli todella ystävällistä ja ammattitaitoista. Mukava, moderni ravintola, jota voimme suositella Wienin-matkailijoille.


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...