maanantai 19. joulukuuta 2016

Sinappisilakat

Jouluviikko on täällä! Kalapöydän antimia voi pikkuhiljaa alkaa marinoimaan, jotta maut ovat parhaimmillaan aaton koittaessa. Mallaspullan sivuilta löydät jo entuudestaan valkosipulisilakat, silakkarullat sekä espanjalaiset boquerones-silakat, jotka kaikki sopivat loistavasti jouluherkuiksi.

Yksi takuuvarma valinta lisää ovat nämä sinappisilakat, jotka voit valmistaa samasta silakkaerästä yhdessä valkosipuli- tai muiden haluamiesi etikkamarinoitujen silakoiden kanssa. Laitat vain kaikki silakat samaan etikkamarinadiin kypsymään yön yli ja seuraavana päivänä jaat silakkamäärän eri kastikkeiden kanssa omiin kulhoihinsa. 

sinappisilakka sinappisilakat sinappi silakka joulusilakat joulu kalaruoka kala maustekala ruoka resepti


Tämä ohje on tarkoituksella pieni, silakoita on vain 250 grammaa, jotta ne kuluisivat parilla hengelläkin joulunpyhien aikana, eivätkä tulisi korvista ulos vielä uudenvuodenaattona. Jos seurueesi on isompi tai silakannälkä hurja, voit kertoa määrät vapaasti ja tehdä reilumman satsin. Silakat säilyvät syömäkelpoisina viikon verran.

Sinappisilakat

250 g silakkafileitä

Etikkaliemi:
2,5 dl vettä
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 tl merisuolaa
0,5 rkl sokeria

Sinappikastike:
2 rkl vahvaa sinappia
1 rkl sokeria
 0,25 tl suolaa
ripaus mustapippuria
0,5 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
3 rkl tuoretta tilliä

Tee ensin etikkaliemi. Yhdistä vesi, väkiviinaetikka, merisuola ja sokeri. Sekoittele, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet nesteeseen. Lisää silakkafileet ja anna niiden kypsyä liemessään yön yli jääkaapissa.

Valuta fileet. Sekoita sinappi, sokeri, suola, mustapippuri ja valkoviinietikka. Lisää öljy tippa kerrallaan sen verran, että saat sopivan juoksevan kastikkeen. Lisää silputtu tilli joukkoon.

Laita purkkiin vuorotellen kastiketta ja silakkafileitä. Peitä purkki ja anna silakoiden maustua kylmässä ainakin kaksi päivää.


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...