perjantai 9. syyskuuta 2016

Thaimaalainen paahtokasvissalaatti

Keväisen What's Cooking Helsinki -ruokablogitapahtuman yksi parhaista oivalluksista syntyi Mama Gastron ja Kärähtäneet-blogin salaattinäytöksessä, jossa yhdestä salaattipohjasta tehtiin maustamalla kolme erilaista salaattia. Thaimaalaista, välimerellistä ja Lähi-idän salaattia olemme kokanneet useasti kotona, ja nyt, kun kasvimaat ja ruokakauppojen vihanneshyllyt pursuavat kotimaisia vihanneksia, on sopiva hetki laittaa yksi näistä ohjeista myös blogin puolelle teidän kokeiltavaksenne.




Tämä thaityyppinen salaatti on helposti varioitavissa niillä vihanneksilla, mitä käsiisi kulloinkin satut saamaan. Meidän versioomme upposi kesäkurpitsaa, avomaankurkkuja, paprikaa, tuoreita vihreitä papuja sekä jo aiemmin esittelemiäni uunitomaatteja. Jujuna salaatissa on vihannesten kevyt paahtaminen uunissa, joka tiivistää niiden makua mukavasti. Vihreyden salaatti saa runsaasta määrästä yrttejä: korianteria, minttua, thaibasilikaa – laita sitä, mistä pidät eniten!


Pisteenä i:n päällä on maapähkinävoista, limestä ja inkivääristä valmistuva simppelin rouheinen kastike, joka viimeistään vie ajatukset Thaimaahan.


Thaimaalainen paahtokasvissalaatti
1 kesäkurpitsa
3 avomaankurkkua
uunitomaatteja
1 punainen paprika
100 g vihreitä papuja
1 ruukku thaibasilikaa
1 ruukku minttua
1 ruukku korianteria
puolikkaan limen mehu
2 rkl öljyä
suolaa ja pippuria
1 dl rouhittuja suolapähkinöitä

Kastike:
3 rkl rouheista maapähkinävoita
1 tl soijakastiketta
1 rkl sokeria
puolikkaan limen mehu
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl raastettua inkivääriä
tilkka vettä

Aloita uunitomaattien valmistuksella edellispäivänä; ohjeet löydät täältä.

Pese vihannekset ja lohko kesäkurpitsa ja paprika paloiksi. Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla vartin verran tai kunnes vihannekset saavat hiukan väriä pintaansa. Kumoa ne kulhoon ja mausta puristetulla limen mehulla, öljyllä sekä suolalla ja pippurilla. Sekoita varoen, etteivät palat hajoa.

Kuori ja lohko avomaankurkut. Pätkäise pavuista päät pois ja keitä suolatussa vedessä nelisen minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä hetki.

Lado vihannekset tarjoiluvadille ja silppua yrtit päälle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin päälle tai tarjoa erikseen. Koristele suolapähkinöillä.


- Pulla

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...