Kuiva-ainekaappiini oli jostain ilmestynyt pussillinen maissijauhoa. En mitenkään saa päähäni, mistä se on sinne tullut ja mitä olen siitä kokannut. Täysinäinen se ei siis ollut, joten johonkin ruokaan olen sitä hupsauttanut. Joka tapauksessa parasta ennen -päiväys oli lähestymässä, joten siitä piti jotakin leipoa.
Maissijauho on siis keltaista, kokonaisista kuivatuista maissinjyvistä jauhettua jauhoa. Se on eri asia kuin maissitärkkelys eli maizena, joka on maissinjyvästä erotettua tärkkelystä. Niillä ei voi korvata toinen toistaan leivonnassa.
Muistelin vuosia sitten tehneeni maissimuffinsseja ja löysin Maku-sivustolta sopivan kuuloisen ohjeen niitä varten. Maissijauho itsessään on melko mautonta, joten jotakin sattumia suolaiset muffinssit tarvitsevat maistuakseen joltain. Ohjeessa olevien aurinkokuivattujen tomaattien lisäksi pilkoin joukkoon fetakuutioita ja se kannatti. Juustopalat tekivät muffinsseista meheviä ja toivat suolaisuutta makuun.
Nämä kannattaa syödä lämpimän tuoreina, vaikka eivät ne pahoja olleet seuraavan päivän aamiaisellakaan tuorejuuston kera syötynä.
Nämä kannattaa syödä lämpimän tuoreina, vaikka eivät ne pahoja olleet seuraavan päivän aamiaisellakaan tuorejuuston kera syötynä.
Maissimuffinssit
12 kpl
3,5 dl maissijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g fetajuustoa
3 valkosipulin kynttä
1 tl rosmariinia (tai 1,5 rkl tuoretta)
2 munaa
75 g voita
1 prk (200 g) kermaviiliä
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit, kuutioitu feta, hienonnettu valkosipuli, rosmariini, munat, sulatettu voi sekä kermaviiili. Sekoita sekaisin ja laita muffinssipellin koloihin (joko voideltuihin tai paperivuoalla vuorattuihin).
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti