torstai 2. huhtikuuta 2020

Siskonmakkarapasta

Siskonmakkarakeitto on Maltaan lempiruokia, mutta välillä noista pursotettavista makkaroista on kiva kokeilla muutakin ruokaa. Kotiin oli kulkeutunut Marttojen esitelehtinen, jossa mainostettiin simppeliä siskonmakkarapastaa. Koska pasta ja makkara ovat takuuhittejä myös Mini-Maltaalle, oli helppo päätös kokeilla tätä ruokaa.Pastaa, siskonmakkaraa, valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa ja pinnalle vähän tuoretta basilikaa, jos sellaista herkkua sattuu kotoa löytymään; kovin kummoista raaka-ainearsenaalia et tähän tarvitse. Onnistuu siis kaikilta ja maistuu hyvältä!


Siskonmakkarapasta
1 pkt siskonmakkaroita
2 rkl öljyä
2 sipulia
2 tlk valkosipulitomaattimurskaa (yhteensä noin 800 g)
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
1 ruukku basilikaa

400 g pastaa
parmesaaniraastetta

Lämmitä öljy paistinpannulla ja purista siskonmakkarat nokareiksi suoraan kuumalle pannulle. Ruskista ne ja siirrä pois pannulta.

Kuullota hienonnetut sipulit pannulla ja lisää sitten tomaattimurska ja mausteet. Keitä kastiketta kannen alla 10 minuuttia, lisää sitten makkarat ja jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

Kastikkeen kiehuessa keitä pasta suolatussa vedessä al denteksi, valuta ja lisää kastikkeen joukkoon lopuksi. Revi basilika mukaan.

Ripottele valmiiden annosten päälle parmesaaniraastetta.


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...