tiistai 24. maaliskuuta 2020

Porkkanainen mac'n'cheese

Mac'n'cheese, tuo tuhdeista tuhdein pastavuoka, josta parhaan ravintolakokemuksen olen nautiskellut New Yorkin Harlemissa, Dinosaur Bar-B-Que -ravintolassa monta vuotta sitten. Kylkeen tuotiin muutama muu yhtä tuhti side dish ja varsinaisena annoksena kokonainen ribsirivistö. Vyöryimme ravintolasta ulos ja metroon ;)

Kotona en ollut kuitenkaan mac'n'cheeseä koskaan tehnyt, mutta selaillessani viime syksyistä K-Ruokalehteä bongasin vähän erilaisen version tästä ruuasta. Ei juustokastikkeiden keittelyä, vaan makaronien joukkoon hulautettiin Valion dippimuotoista sulatejuustoa, savupekonin makuista. Pinnalle tuli pussillinen cheddarjuustoraastetta, mikä takasi juuston riittävyyden ruuassa. Mutta se, mikä tästä teki erilaisen, oli porkkanasose. Kokonainen valmistuubi kaupan porkkanasosetta toi ruokaan paitsi kasvispitoisuutta, myös upean oranssin värin. Jopa niin oranssin, että blogikuvaa ottaessa väri tökki kuvaajan silmään pahemman kerran..


Ruuasta tuli ihan jees arkiruokaversio, mutta itse juustonmaku jäi aika vaisuksi. Seuraavalla kerralla taidan kokeilla sitä oikeaa mac'n'cheeseä ja jollain todella voimakkaalla juustolla, sillä kun näin tuhtia ruokaa syö, pitää myös maun olla kohdallaan.


Porkkanainen mac'n'cheese
1 pss (400 g) makaronia
1 prk (250 g) Valio Koskenlaskija Ruoka & Dippi savupekoni -sulatejuustoa
1 pkt (500 g) porkkanasosetta
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria rouhittuna
150 g cheddarjuustoraastetta

Keitä makaronit pakkauksen mukaan kypsiksi ja valuta. Voitele uunivuoka.

Sekoita kulhossa sulatejuusto, porkkanasose ja mausteet. Lisää joukkoon makaronit, sekoita ja kaada uunivuokaan. Ripottele pinnalle cheddarraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...