perjantai 17. huhtikuuta 2020

Leilan browniet

Vajaa kilo sokeria, samanmoinen määrä suklaata. Paljon kermaa ja voita. Paksu fudge-kuorrutus päällä. Tällaisista aineksista ei voi tulla kuin täydellinen brownie! 



Olin joskus sattunut katsomaan ruotsalaisen Leila Lindholmin leivontaohjelmaa televisiosta hänen tehdessään näitä brownieita. Laavamaisen fudgen valuminen tahmaisen brownien päälle näytti luvattoman herkulliselta. Kun sitten vielä löysin hänen kirjastaan ohjeen näihin, oli selvää, että näitä pitää kokeilla. Koska ohje on iso ja todella tuhti, en viitsinyt leipoa sitä ihan vain itselleni ;) Mini-Maltaan syntymäpäivät sen sijaan olivat oiva tilaisuus; paljon syöjiä, monta nauttijaa. 

Kun vein viimeiset left overit työkavereille aamukahvin seuraksi, ensimmäistä lusikallista seurasi pieni hiljaisuus. "Oho, onpas tuhtia!" Vinkkaan siis: leikkaa nämä pikkuruisiksi paloiksi. Sellainen riittää varmasti myös sille ahneimmalle sokerihiirelle.



Leilan browniet
350 g pehmeää voita
6 dl sokeria
3 dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
1 dl vaaleaa siirappia
0,5 tl suolaa
6 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
400 g valkosuklaata
250 g saksanpähkinöitä


Fudge-kuorrute
3 dl kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
1 dl vaaleaa siirappia
1 tl jauhettua inkivääriä
400 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)

Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, siirappi ja suola. Lisää taikinaan yksi kananmuna kerrallaan koko ajan vatkaten ja kääntele taikinaan lopuksi vehnäjauhot.

Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan kokonaisten saksanpähkinöiden kanssa (itse rouhin pähkinöitä hiukan ensin).

Laita leivinpaperi reunallisen uunipannun pohjalle ja kaada taikina sen päälle.

Paista kakkua 175-asteisen uunin keskiosassa 15-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, joka ei saa jäädä liian taikinaiseksi. Anna kakkulevyn jäähtyä.

Tee fudge-kuorrute. Kiehauta kuohukerma, maito, siirappi ja inkivääri. Ota kattila pois kuumalta levyltä. 

Hienonna suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita ne lämpimään kermamaitoon niin, että ne sulavat. Levitä kuorrute kakkulevyn päälle ja jäähdytä levy kylmässä. Leikkaa brownie jäähtyneenä neliöiksi. 



- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...