sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Sillijäädyke

Joka vuosi joulupöydässä täytyy olla jokin kalaisa kakku. Paras syntyy lohesta, ja blogin puolelta löytyy entuudestaan parikin ohjetta. Savulohikakku yhdistää sekä kylmä- että lämminsavulohen yhteen; vielä suurempi lempparini puolestaan on tämä lohimoussekakku, jota tänäkin vuonna valmistan. 

Mutta entäpä jotain kakkumaista sillistä? Aikani kaivelin sopivan helppoja ohjeita netistä ja päädyin tähän, Valion jäädykeversioon. Sillinystäville tämä on napakymppi, sillä maku on hyvin vahva. Ne, joille silli ei maistu, saattavat nyrpistellä tälle :D Joka tapauksessa jäädyke sopii mainiosti syötäväksi keitettyjen perunoiden kanssa alkupalapöydässä tai vaihtoehtoisesti blinien yhtenä seuralaisena.



Sillijäädyke
2 (150 g ) matjessillifileetä
1 dl ruohosipulia
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1,5 tl sitruunapippuria
1 rkl sitruunan mehua
2 dl kuohukermaa
2 rkl vodkaa

Kuutioi sillifileet pieniksi kuutioiksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Vodka ei ole välttämätön, mutta se parantaa mukavasti jäädykkeen koostumusta.

Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan, peitä foliolla ja laita pakastimeen ainakin vuorokaudeksi. 

Ota sulamaan noin tunti ennen tarjoilua. Kasta vuoan pohja kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluastialle. Tarjoa perunoiden tai blinien kanssa.


- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...