Joulun parhaat herkut löytyvät kalapöydästä, ja joka vuosi haluan tehdä jonkin kakkumaisen kalaherkun perinteisten graavilohien ja marinoitujen silakoiden seuraksi.
Savulohikakussa yhdistyvät kylmä- ja lämminsavulohi kermaiseen täyteseokseen, jossa maistuvat myös tilli ja sitruuna raikastuksena. Savulohikakku sopii syötäväksi sellaisenaan perunoiden kanssa, blinien kanssa sekä saaristolaisleivän päällä.
Savulohikakku
200 g kylmäsavulohta
150 g lämminsavulohta
1 prk (200 g) kermaviiliä
150 g ranskankermaa
2,5 dl kermaa
puoli ruukkua tilliä
0,5 tl suolaa
mustapippuria
1 sitruunan mehu
5 liivatelehteä
Koristeeksi tilliä
Pilko kylmäsavulohi pieneksi ja paloittele lämminsavulohi myös pieniksi paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kermaviili ja ranskankerma, silputtu tilli, kalapalat, suola ja mustapippuri. Lisää kermavaahto varovasti joukkoon.
Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista sitruunasta mehu ja kuumenna se kattilassa kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet joukkoon, jäähdytä hetki ja kaada ohuena nauhana kalaseokseen.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kaada massa vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kumoa tarjoiluvadille ja koristele tillillä.
- Pulla
Hyydykekakut on mun herkkua! Hyvän maun lisäksi ne on aika näyttäviä pöydässä.
VastaaPoistaJa vieläpä yleensä helppoja tehdä! Monta kärpästä yhdellä huitaisulla :)
Poista