lauantai 10. joulukuuta 2016

Joulun juhlasalaatti pähkinästä, munajuustosta ja granaattiomenasta

Pehmeää juustoa, pirskahtelevia granaattiomenan siemeniä, makeita viinirypäleitä, mehevää melonia ja rapeita pähkinöitä...

joulu salaatti juhlasalaatti

Joulupöytään kannattaa kattaa runsas ja juhlavan näköinen salaatti, josta unohdetaan arkiset kurkut ja paprikat. Erilaisista vihreistä salaateista syntyvän pohjan päälle kasataan hedelmäisiä makuja houkuttelevan kokoisina paloina ja päällys silataan paahdetuilla, kokonaisilla pähkinöillä sekä täyteläisellä munajuustolla. Joulun punaisen värin salaattiin tuovat granaattiomenan siemenet, joiden määrässä ei kannata pihistellä.

Joulun kaunein salaatti on tässä!

joulu salaatti juhlasalaatti


Joulun juhlasalaatti
erilaisia vihreitä salaatteja (romaine, rucola, lehtisalaatti)
1 granaattiomena
3 dl viinirypäleitä
iso lohko hunajamelonia
150 g kirsikkatomaatteja
100 g munajuustoa (esim. Ruska)
100 g kokonaisia pähkinöitä paahdettuna

Revi salaatit käsin ja laita laakealle tarjoiluvadille. 

Halkaise granaattiomena, leikkaa lohkoiksi ja taivuttele lohkoja siten, että saat siemenet irtoamaan. Tee tämä laittamalla kädet ja granaattiomena ison kulhon syvyyksiin, niin punainen mehu ei pirsku ympäriinsä. Ripottele siemenet vihreiden salaattien päälle.

Pilko hunajameloni paloiksi ja puolita kirsikkatomaatit. Laita ne sekä viinirypäleet mukaan salaattiin.

Leikkaa munajuusto paloiksi; voit halutessasi paistaa juustoa hetken kuumalla, kuivalla pannulla. Jäähdytä palat siinä tapauksessa ennen kuin laitat ne salaatin joukkoon.

Paahda myös pähkinät kuumalla, kuivalla pannulla siten, että ne saavat hiukan väriä. Laita pähkinät salaatin päälle.

Syö sellaisenaan tai laita haluamaasi salaatinkastiketta joukkoon.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...