Bataattilaatikko on salakavalasti kivunnut joulupöytään porkkanan, lantun ja perunan kaveriksi. Itse repäisin viime vuonna ja jätin nuo kolme kaverusta kokonaan pois ja paistoin pelkästään bataattisen version kinkun seuraksi. Tuttuja laatikoita oli ehtinyt pikkujouluissa ja joululounailla syödä riittämiin, mutta bataattilaatikolle löytyi vielä sijaa itse joulunpyhinäkin.
Amerikkalainen bataattilaatikko (reseptin nappasin Maku-sivulta) sai käsittelyssäni lisää jenkkityyliä niskaansa, kun kuorrutin sen pekaanipähkinöillä. Pekaanipähkinät hierottiin pehmeän voin, fariinisokerin ja vehnäjauhojen kanssa tasaiseksi seokseksi ja nosteltiin nokareina kauniin oranssin bataattisoseen pinnalle. Uunissa paahtuneet pekaanit ja makea bataatti sointuvat hienosti yhteen!
Bataattilaatikko
1 kg bataattia
2 dl kuohukermaa
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl siirappia
1 muna
1 tl suolaa
0,5 tl inkivääriä
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
Pekaanipähkinäkuorrute:
100 g pekaanipähkinöitä
30 g voita
0,5 dl fariinisokeria
1 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
Kuori ja lohko bataatit. Keitä ne kypsiksi, valuta vesi ja survo soseeksi.
Lisää soseen joukkoon loput aineet ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Kaada seos voideltuun vuokaan.
Tee kuorrute. Rouhi puolet pekaanipähkinöistä ja sekoita ne pehmeän voin, fariinisokerin, vehnäjauhojen ja suolaripauksen kanssa. Nostele seosta nokareina uunivuokaan soseen päälle. Ripottele pinnalle loput kokonaiset pähkinät.
Paista 175-asteisessa uunissa tunnin verran. Jos pähkinät ruskistuvat liikaa, laita päälle leivinpaperi.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti