tiistai 18. kesäkuuta 2019

Maissileipä valurautapannulla

Instagramissa pyörinyt #kuivakaappihaaste innosti minutkin penkomaan kaappien ja laatikoiden perukoilta erinäiset pussinjämät esiin. Ensimmäisenä käteen osui maissijauhot, joista olen aiemmin tehnyt siemennäkkäriä. Pitäisipä taas leipoa sitä, se on äärettömän hyvää! 


Mutta mitä muuta maissijauhoista voisi tehdä? Googlettelin asiaa ja ensimmäisenä eteen osui kivankuuloinen leipäresepti Meillä kotona -sivustolla. Taikina-ainekset vain sekoitetaan, hiivan tilalla käytetään leivinjauhetta (ei siis vaivausta, jes!) ja leipä paistetaan rapeapintaiseksi valurautapannulla. Juuri sopivan nopea ja helppo leipä arki-iltana pikaisesti leivottavaksi. Maissijauhojen ansiosta leipä on gluteeniton ja myös laktoositon.


Leipä olisi omiaan grilliaterian lisukkeeksi, ja Amerikassahan corn bread on olennainen osa bbq-kulttuuria. Ihan sellaisenaan leipä ei ehkä toimi niin hyvin, mutta kun kasaat päälle esimerkiksi nyhtöpossua ja muita lisukkeita, leipä pääsee oikeuksiinsa. 


Maissileipä
4 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 kananmunaa
5 dl piimää

Pannulle:
1 rkl öljyä

Lorauta valurautapannulla ruokalusikallinen öljyä ja nosta pannu uuniin. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Tee uunin ja pannun lämmetessä taikina.

Sekoita maissijauhoihin leivinjauhe, ruokasooda sekä suola. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat ja piimä ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Ota kuuma pannu uunista ja kaada taikina siihen. Paista 20-30 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut ja leipä on kypsä.



- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...