keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Gluteeniton siemennäkkäri

Lempinäkkileivän haltija on vaihtunut! Tähän asti Ryvita on pitänyt tiukasti pintansa parhaana näkkärinä, mutta nyt omatekoinen versio vei voiton.


siemennäkkileipä näkkileipä näkkäri siemenet leivonta

Siemennäkkärin juju on tietenkin suuri määrä erilaisia siemeniä. Minä laitoin kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä sekä seesaminsiemeniä. Mukaan sopisi hyvin myös pellavansiemenet. Voit myös päättää itse siementen määrien suhteen ja laittaa toista enemmän kuin toista.

Jauhona käytin maissijauhoja, mutta voit korvata ne myös tattarijauhoilla. Kumpaa tahansa käytät, näkkärisi on gluteeniton. Lisäpeukku!

siemennäkkileipä näkkileipä näkkäri siemenet leivonta

Kun siemenet paahtuvat uunin lämmössä tunnin, niihin tulee mahtava, täyteläinen maku! Anna näkkileipälevyn jäähtyä ja rapeutua rauhassa ja murra se sitten haluamasi kokoisiksi paloiksi.

siemennäkkileipä näkkileipä näkkäri siemenet leivonta

Jos kykenet olemaan syömättä koko pellillistä kerralla, pistä loput tiiviiseen rasiaan säilöön. Tällöin ne eivät pehmene, vaan säilyttävät rapsakan muotonsa.

siemennäkkileipä näkkileipä näkkäri siemenet leivonta

Resepti löytyi alun perin Kotilieden nettisivuilta. Alkuperäisessä reseptissä taikinalevy kaulittiin kahden leivinpaperin välissä ohueksi, mutta minulla homma hoitui paljon yksinkertaisemmin pelkällä lusikalla levittäen.

Siemennäkkäri
2 dl maissijauhoja
1 tl suolaa
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
2,5 dl vettä
0,5 dl öljyä

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää vesi ja öljy ja sekoita nopeasti sekaisin.

Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä hyvin ohueksi levyksi. Paista 150 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes levy on kuivunut ja kovettunut. Anna jäähtyä täysin ja murra sitten paloiksi.

Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

- Pulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...