Viralliseen blinikauteen on vielä aikaa, mutta mikään ei estä herkuttelemasta niillä milloin tahansa muulloinkin.
Jos sinulta löytyy meidän tapaamme viime talvelta tattarijauhon jämiä, kannattaa kokeilla nopeasti valmistuvia blinivohveleita. Ne sopivat arki-iltaankin, sillä taikina on sekoittamalla valmis ja vohvelirauta hoitaa lopun työn itsestään.
Blinivohveleiden kaverina voit tarjota perinteisen mäti-smetana-sipuli-trion ohella esimerkiksi kylmäsavulohesta, ranskankermasta ja tillistä valmistuvaa simppeliä lisuketta.
Ohjeen vohveleihin löysin Myllyn Parhaan sivuilta. Jos mielesi tekee kuitenkin mieluummin niitä aitoja, oikeita blinejä, ohjeen niihin löydät aiemmasta postauksestamme.
Blinivohvelit
6-10 vohvelia
2 kananmunaa
200 g ranskankermaa
2 dl kivennäisvettä
2,5 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 dl voisulaa tai öljyä
Kylmäsavulohilisuke
200 g kylmäsavulohta
200 g ranskankermaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 dl tuoretta tilliä
1 tl dijonsinappia
1 tl hunajaa
Yhdistä taikinan ainekset keskenään ja anna turvota puolisen tuntia. Paista vohveliraudalla rapeiksi.
Tee täyte silppuamalla kylmäsavulohi sekä tilli. Sekoita ainekset keskenään.
- Pulla
Voi apua, NAM! Näitä tehdään tänään! <3
VastaaPoistaKiva kuulla, toivottavasti maistuivat :)
PoistaAh, ihanan näköisiä! Blinit on ihan parhaita, mutta aika isotöisiä. Nappaan siis pikaversion ohjeen talteen.
VastaaPoistaNiitä oikeita blinejä jaksaa tehdä ehkä kerran vuodessa, mutta näitä pikaversioita ihan arkenakin. Eihän nämä toki yhtä rasvaa tihkuvia ihanuuksia ole, mutta hyviä silti :)
Poista