Oletko jo kokeillut Härkistä? Pari kertaa katselin tuotetta Prisman hyllyillä, ennen kuin uskalsin napata sen kärryyni. Sitä siis löytyy kaupasta normaaliin tapaan, toisin kuin nyhtökauraa, jota en ole vielä kertaakaan bongannut.
Härkis on kotimaisista härkäpavuista ja herneproteiinista valmistettu kypsä tuote, joka muistuttaa koostumukseltaan ja hiukan jopa maultaan jauhelihaa. Sitä voi siis käyttää jauhelihan tapaan moniin ruokiin "liha"pullista alkaen. Proteiinia tässä kasvituotteessa on 17 prosenttia; suolaa taas 1,5 grammaa, mikä tekee siitä harmillisen voimakassuolaisen.
Kokkasin Härkiksestä ensimmäisellä kerralla aitoa retrosapuskaa eli täytettyjä paprikoita. Lopputulos oli todellinen kasvispommi, sillä piilotin täytteen joukkoon lisäksi paljon sipulia, porkkanaa sekä kaalisuikaleita. Pari paprikaa syöneenä kuittaat päivän puolen kilon kasvistarpeen helposti.
Härkiksellä täytetyt paprikat
4 annosta
4 annosta
4 paprikaa
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
pala valkokaalia
1 pkt Härkistä
2 rkl öljyä
200 g valkosipulituorejuustoa
0,5 tl mustapippuria
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl basilikaa
2 dl vahvaa juustoraastetta
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, pilko porkkana ja suikaloi valkokaali. Kuullota kasviksia öljyssä, kunnes porkkana hiukan pehmenee. Lisää Härkis ja paista hetki.
Lisää tuorejuusto sekä mausteet.
Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenet sisältä ja lado uunivuokaan. Lusikoi täytettä paprikoiden sisään ja ripottele päälle juustoraaste.
Paista 225 asteessa puolisen tuntia.
- Pulla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti