tiistai 25. kesäkuuta 2019

Ruisruudut

Olipa yhtenä päivänä leipä loppu niin kaapista kuin pakkasestakin eikä kauppaan tehnyt mieli lähteä. Koska pitkällinen taikinanvaivauskaan ei houkuttanut, etsiskelin sopivan helppoa ja nopeaa ohjetta ja löysin oivan reseptin Peggyn pieni punainen keittiö -blogista



Ruisruutujen taikina valmistuu vain sekoittamalla ainekset yhteen, ilman vaivaamista. Taikina kumotaan pellille ja kaulitaan (minä en jaksanut kaivaa edes kaulinta esiin, vaan taputtelin taikinan jauhotetuin käsin) levyksi. Sitten hurruuttelin taikinapyörällä levyn sopivankokoisiksi ruuduiksi, annoin kohota ja paistoin. Todella hyviä uunilämpiminä ja seuraavana päivänä mikron tai leivänpaahtimen kautta lämmitettyinä! Nakkasin osan myös pakastimeen, josta niitä on kiva kaivaa pari kerrallaan iltapalalle.

Erityisplussaa ohje saa runsaasta ruisjauhojen määrästä, mikä tekee näistä höttövehnäleipiä maukkaampia!


Ruisruudut
5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
0,5 dl öljyä
1 pss kuivahiivaa
5 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42 astetta). Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään. Lisää lämpimään veteen suola, sokeri ja öljy ja lopuksi jauhoseos.

Ripottele leivinpaperoidulle uunipellille hiukan jauhoja ja kaada taikina pellille. Levitä jauhotetuin käsin tai kaulitse taikina pellin kokoiseksi, noin 1,5 cm paksuksi levyksi. Ajele taikinapyörällä (tai pizzaleikkurilla) ruuduiksi ja anna kohota peitettynä puoli tuntia. 

Paista 220-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.


- Pulla

2 kommenttia:

  1. Ai että, tätä pitää kokeilla, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Ja kunniahan näistä menee tietysti Peggylle :) Herkkua ovat, ja niin helppoja!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...