Helsingin-kesäreissumme ainoa etukäteen varattu käyntikohde oli sunnuntaibrunssi kahvila Ekbergissä. Klassikkokahvila Bulevardilla oli entuudestaan meille korkkaamaton ja odotimme näkevämme arvokkaita, suomenruotsalaisia rouvia aleksanterinleivokset edessään.
Brunssi on viikonloppuisin tarjolla riittävän pitkään, aina klo 13.30 asti. Hintaero arkiaamujen aamiaisella ja viikonloppubrunssilla on jonkinmoinen: arkisin hinta on 11,50 € ja lauantaisin sekä sunnuntaisin 17,90 €. Tarjonta ainakin nettisivujen mukaan on aika lailla sama jokaisena viikonpäivänä, joten myöhään nukkumisesta ja vapaapäivästä saa pulittaa luonnollisesti extraa.
Tarjolla oli ensi alkuun aamiaismainen valikoima leipää, leikkeleitä, vihanneksia, juustoja, nakkeja, savulohta, pastasalaattia, jogurttia, mysliä ja hedelmäsalaattia. Lämpimältä puolelta löytyi lisäksi uunimunakasta, punajuuria sekä kinkkupiirakkaa, joka oli tosin jo jäähtynyt lähes kylmäksi, mutta maistui Maltaalle kahden palan verran. Perushyvä valikoima, joka ei kuitenkaan suuremmin säväyttänyt – lukuun ottamatta munakasta, joka oli todella herkullista, mehevää ja kuohkeaa.
Puuro-osastolla oli saatavilla luksusta joulufanille: pitkään haudutettua riisipuuroa! Seuraksi sai kanelisokeria sekä hilloa. Mehuina tarjolla oli hyvää omenamehua sekä perusappelsiinimehua.
Suurin pettymys oli leipävalikoima. Ekberg mainostaa nettisivuillaan käsinleivottuja, oman talon leipiä, mutta meidän saamistamme kuivahtaneista, mitättömistä viipaleista oli herkullisuus kaukana. Siemensämpylä maistui pakastimesta otetulta eikä muissakaan tuotteissa ollut tippaakaan kehumista.
Croissant sen sijaan oli parhaita koskaan saamiamme. Iso, rasvaa tihkuva ja erittäin murenevainen herkku, joka syötiin niin nopeasti, että kuvakin jäi ottamatta.
Makeiden jälkiruokaherkkujen kohdalla odotuksemme olivat korkealla, onhan Ekberg tunnettu hienoista konditoriatuotteistaan. Pettymys olikin iso, kun pöydästä löytyi vain yhdensorttista kakkua. Suklaamoussekakku oli toki täyteläistä ja hyvää, mutta leivosvitriiniä katsellessa tuli silti haave maistella useampia tuotteita.
Kun mahat oli jo vedetty äärimmilleen, pöytään ilmaantui mustikkainen hyydykekakku, jota Mallas jaksoi kuitenkin maistella palasen. Jospa jälkiruokapöytään voisi tuoda pieniä maistiaispaloja erilaisista leivoksista ja kakuista, joita konditoria kuitenkin valmistaa päivittäin?
Men hur gick det med de svenskspråkiga damer? Tilanne oli jo huolestuttava, sillä joka puolelta kuului pelkkää suomea. Mutta juuri ennen poislähtöämme Mallas sai siirtää tuolin vanhan rouvan tieltä ja sai vastaukseksi "Oj tack!". Päivämme pelastui!
Kokonaisuutena brunssi oli hyvä suoritus, jossa parhaita kohtia olivat croissant, uunimunakas, riisipuuro sekä kakku. Onnettomat leivät, jälkiruokapuolen vähäisyys sekä valikoiman yllätyksettömyys vievät pisteitä alaspäin.
- Pulla ja Mallas
Kävimme brunssilla 7.8.2022. Hinta päivittynyt 25,90 eur ja laadullisesti ei vastannut hintaa.
VastaaPoistaHinta nyt 32
Poista