Hotelliöissä parasta ovat yksiselitteisesti aamiaiset. Onneksi niistä pääsee nauttimaan myös ilman yöpymistä, jopa omassa kotikaupungissa! Sateisen kesäloma-aamun piristeeksi kävimme jyväskyläläisen Hotelli Verson suomalaisella aamiaisella, joka on heittämällä yksi kaupungin parhaista (vielä paremmaksi pistää saman yhtiön Hotelli Yöpuun aamiainen, jossa jokainen yksityiskohta on hiottu huippuunsa). Kuten Verso mainostaa, aamiaisen teemana on suomalaisuus sekä itsetehdyt ruoat.
Aloittakaamme puuropöydästä, josta löytyi yön yli haudutettua uuniohrapuuroa, lisukkeinaan muun muassa kotitekoista mansikkahilloa. Jogurttipöydästä kävimme nappaamassa puuron päälle kokonaisia, isoja vadelmia ja mustikoita.
Leivät ovat talon oman leipurin leipomia ja tarjolla oli juureen leivottua leipää, sesongin leipää, rapeita sämpylöitä, saaristolaisleipää sekä karjalanpiirakoita. Valinnanvaikeus iski voimalla uunituoreiden leipien kohdalla, mutta venytti samalla mahalaukun tilavuutta sopivasti. Parhaat pisteet saivat rapeakuoriset sämpylät sekä pehmeä juurileipä, myös karjalanpiirakat olivat meheviä. Saaristolaisleipä sekä ruislimppu sen sijaan olivat hitusen kuivahtaneita eivätkä olleet normaalia ihmeellisempiä.
Yksi seikka, josta tunnistaa laadukkaan aamiaispaikan, on leikkelepöytä ja se, miten ainekset on ladottu asiakkaiden eteen. Jos jokainen kinkku- ja juustoviipale, tomaateista puhumattakaan, on aseteltu yksitellen kauniiseen suoraan riviin, voit onnitella itseäsi paikan valinnasta. Tsekkaa alta, miten Verso onnistui.
Lämpimän ruoan tiskiltä löytyi perusvalikoima: pekonia, munakokkelia, nakkeja sekä kananmunia keitettyjä ja paistettuna. Aamiaiskokille sai myös vinkata, millaisen munakkaan haluaisi. Me otimme kaikilla tilpehööreillä, mitä valittavissa oli ja saimme minuutissa pöytään kannettuna savukinkku-juusto-tomaattimunakkaan kuohkeaksi paistettuna. Aamiaisen paras osuus oli tässä!
Toinen vinkki aamiaisen laatua etsiville on mehupiste. Toisin sanoen, jos et löydä sitä perusappelsiinimehua, ole vain tyytyväinen. Versossa saimme laseihimme ahvenanmaalaista omenamehua sekä mansikka-mustaherukkamehua eikä mitään muuta olisi kaivannutkaan. Omenamehu etenkin oli kielenvievää! Vesi puolestaan oli kevyesti maustettu mansikoilla ja yrteillä.
Aamiaisen kruununa oli herkkupöytä juustoleipineen & lakkoineen, uunilämpimine voisilmäpullineen, pienen pienine pikkuleipineen sekä extramehevine mokkapaloineen. Ei pelkoa valmisjauhemuffinsseista tai murentuneista dominokekseistä. Kuvan reunassa näkyvä juustokakku oli kuuleman mukaan jämäbonuksena tarjolla emmekä tajunneet olla tarpeeksi nopeita sitä saadaksemme.
Hotellin ulkopuolisille kävijöille aamiainen kustantaa 21 euroa ja on joka sentin arvoinen. Lämmin suositus sekä paikallisille että ulkopaikkakuntalaisille!
- Pulla ja Mallas
Me oikein yövyimme kerran Versossa, että pääsemme aamiaiselle sinne. :D Arvostin erityisesti niitä toisistaan irroteltuja juustoja ja leikkeleitä. Myös se oli mukavaa, että vielä aamiaisajan viimeisellä puolella tunnilla kaikkea oli tarjolla, lämpimät lämpimiä, viileät viileitä jne. Pöllöwaarin aamiaista en ole syönyt, mutta jos tuosta pistää vielä paremmaksi, niin se on paljon!
VastaaPoistaPöllöwaari on kyllä vielä ihanampi: vähemmän väkeä, joten rauhallista; käsintehtyjä karjalanpiirakoita; loistopalvelu jne. Yöpymistäkin voin siellä suositella :)
VastaaPoistaTämäpä sattui hyvin, ei tarvitse odottaa kuin muutama viikko ja pääsen noiden pöytien ääreen. Minä jo luulin ettei Suomen hotelleista saa kunnon aamiaisia, mutta hienoa huomata olleensä väärässä.
VastaaPoistaOnnekas sinä, kun pääset tuonne herkuttelemaan! Varmasti tykkäät :)
PoistaUsutin sauvajyväsen lukemaan juttusi, sinä sen parhaiten kerroit! :D
PoistaHih, kiitos :)
PoistaSuosittelen myös kokeilemaan Solo Paviljongin aamupalaa. Tiedän, S-ryhmän paikka, mutta ehkä paras aamiainen sitten Verson ja Pöllöwaarin jälkeen! Siellä on todellakin panostettu lähituottajien tuotteisiin ja ei löydy niitä domino-keksejä ;)
VastaaPoistaTotta! Siellä on aivan ihana aamiainen ja olemme käyneet siellä useasti. Parasta ehkä on mansikka-raparperimehu tai aito munakokkeli. Tai ehkä ne kauniisti asetellut leikkeleet tai sokerihuurretut pähkinät... kaikkea ihanaa :) Blogissamme onkin paikan vappubrunssin arvio parin vuoden takaa.
Poistamine tyykätä teida aamupuuro
VastaaPoista