Muutama vuosi sitten käymämme kansalaisopiston sushikurssi sisälsi sushien lisäksi muutaman extraohjeen japanilaisesta ruokakulttuurista. Niistä elämään on jäänyt kaali-tonnikalasalaatti, joka sopii sellaisenaan esimerkiksi leivän kanssa syötäväksi tai monenlaisen ruoan lisukkeeksi. Viimeksi tarjosimme tätä täytettyjen, suolaisten lettujen kaverina, sitä edellisellä kerralla paistettujen nuudelien kanssa.
Salaatti sisältää vain kolmea ainetta: tonnikalaa, sipulia sekä kaalia. Alkukesästä kannattaa tehdä tämä luonnollisesti varhaiskaaliin, mutta salaatti onnistuu myös talvella normaalista valkokaalista. Suikaleet on hyvä jaksaa tehdä mahdollisimman ohuiksi, jotta mehevyys säilyy ja salaattia on mukava syödä. Alkuperäisessä ohjeessa sipulina käytetään keltasipulia, mutta olen onnistuneesti testannut tämän myös kesäsipulilla. Molempi parempi.
Kastikkeessakaan ei löydy monimutkaisia aineksia, sillä öljyllä, viinietikalla ja soijakastikkeella syntyy mainio makupaletti. Jos pidät valkosipulista, sitä kannattaa silputa pari kynttä mukaan.
Japanilainen kaali-tonnikalasalaatti
0,5 l ohueksi suikaloitua kaalia
1 sipuli
1 tlk öljyyn säilöttyjä tonnikalaa
Chukafuu-kastike:
0,5 dl öljyä
0,5 dl valkoviinietikkaa
2-3 rkl soijakastiketta
2 rkl sokeria
2 valkosipulinkynttä
Koristeeksi:
kevätsipulia
Suikaloi kaali ohuen ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Hienonna sipuli ja valuta tonnikala. Yhdistä kaali, sipuli ja tonnikala isossa kulhossa.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää kulhoon. Sekoita hyvin ja anna maustua vähintään puoli tuntia viileässä. Koristele kevätsipulilla.
- Pulla
Oli todella hyvää. Lisäsin yhden porkkanan ja kastikkeeseen sokerin tilalle hunajaa sekä hiukan mustapippuria. JATKOON!
VastaaPoista