sunnuntai 13. elokuuta 2017

Japanilainen kaali-tonnikalasalaatti

Muutama vuosi sitten käymämme kansalaisopiston sushikurssi sisälsi sushien lisäksi muutaman extraohjeen japanilaisesta ruokakulttuurista. Niistä elämään on jäänyt kaali-tonnikalasalaatti, joka sopii sellaisenaan esimerkiksi leivän kanssa syötäväksi tai monenlaisen ruoan lisukkeeksi. Viimeksi tarjosimme tätä täytettyjen, suolaisten lettujen kaverina, sitä edellisellä kerralla paistettujen nuudelien kanssa.


japanilainen kaali-tonnikalasalaatti japani kaali varhaiskaali tonnikala salaatti resepti mallaspulla

Salaatti sisältää vain kolmea ainetta: tonnikalaa, sipulia sekä kaalia. Alkukesästä kannattaa tehdä tämä luonnollisesti varhaiskaaliin, mutta salaatti onnistuu myös talvella normaalista valkokaalista. Suikaleet on hyvä jaksaa tehdä mahdollisimman ohuiksi, jotta mehevyys säilyy ja salaattia on mukava syödä. Alkuperäisessä ohjeessa sipulina käytetään keltasipulia, mutta olen onnistuneesti testannut tämän myös kesäsipulilla. Molempi parempi. 

Kastikkeessakaan ei löydy monimutkaisia aineksia, sillä öljyllä, viinietikalla ja soijakastikkeella syntyy mainio makupaletti. Jos pidät valkosipulista, sitä kannattaa silputa pari kynttä mukaan. 

japanilainen kaali-tonnikalasalaatti japani kaali varhaiskaali tonnikala salaatti resepti mallaspulla

Japanilainen kaali-tonnikalasalaatti
0,5 l ohueksi suikaloitua kaalia
1 sipuli
1 tlk öljyyn säilöttyjä tonnikalaa

Chukafuu-kastike:
0,5 dl öljyä
0,5 dl valkoviinietikkaa
2-3 rkl soijakastiketta
2 rkl sokeria
2 valkosipulinkynttä

Koristeeksi:
kevätsipulia

Suikaloi kaali ohuen ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Hienonna sipuli ja valuta tonnikala. Yhdistä kaali, sipuli ja tonnikala isossa kulhossa.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää kulhoon. Sekoita hyvin ja anna maustua vähintään puoli tuntia viileässä. Koristele kevätsipulilla.

japanilainen kaali-tonnikalasalaatti japani kaali varhaiskaali tonnikala salaatti resepti mallaspulla

- Pulla

1 kommentti:

  1. Oli todella hyvää. Lisäsin yhden porkkanan ja kastikkeeseen sokerin tilalle hunajaa sekä hiukan mustapippuria. JATKOON!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...