Jos #suomi100-teema pursuaa jo korvista ulos, vaikka h-hetkeen on yli puoli vuotta, onnittelen: tässä saat sitä yhden annoksen lisää!
Älä lopeta silti lukemista tähän, sillä annos ei ole huono, vaan oikea juhlaherkku sinivalkoisin siivin: valkoinen vaniljakiisseli sinisellä (no, totta puhuen väri on kuvassa mustanpuhuva) mustikkahillolla. Sopii arjen jälkiruoaksi tai niihin #suomi100 kekkereihin jalallisiin maljoihin lusikoituna.
Kerroskiisseliä piti suunnittelemani, mutta puolivälissä kokkailua alkoi laiskottaa. Marjakiisselin sijaan kiehautin pakastemustikat pikahilloksi, mikä ei ollut yhtään huono ratkaisu. Sopivasti makea hillo kruunaa vaniljaisen kiisselin, ja samalla pakkasen perukoilla sijaitsevat mustikkapussit saavat kyytiä.
Pikamustikkahillo
6 dl pakastemustikoita
1,5 dl hillosokeria
Laita jäiset mustikat ja hillosokeri kattilaan ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti; kuori tarvittaessa pinnalle syntyvä vaahto lusikalla pois. Jäähdytä ja nauti.
Vaniljakiisseli
4-6 annosta
1 l täysmaitoa
1 kananmuna
1 dl maizenaa
4 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Yhdistä vaniljasokeria lukuun ottamatta kaikki ainekset pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi ja keitä kolme minuuttia sekoittaen, kunnes maissitärkkelys kypsyy. Lisää vaniljasokeri ja anna jäähtyä.
Annostele jälkiruokamaljoihin ja lusikoi pinnalle mustikkahilloa.
- Pulla
Ei todellakaan huono ratkaisu!Melkoisen kutsuvat nuo mustikat tuossa vaniljaisen kiisselin päällä... En aio kyllästyä muuten tähän juhlavuoteen. Kerranhan se vaan on!
VastaaPoistaSulla on hyvä asenne; juhlitaan kunnolla, kun kerrankin on aihetta!
Poista